Comfort speelt steeds grotere rol in beschermingsmiddelen

8 oktober 2015 Vleesmagazine Handscanner test kwaliteit vlees. Foto: Archief Vleesmagazine

Voedselveiligheid, productbescherming en persoonlijke bescherming zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden in de voedingsmiddelenindustrie. Dit zorgt dat er hoge eisen worden gesteld aan persoonlijke beschermingsmiddelen. Daarnaast speelt ook comfort een steeds grotere rol.

Erik Leinders, productspecialist Persoonlijke Beschermingsmiddelen bij Brammer, adviseert inkopers om de beschermingsmiddelen samen met de mensen op de werkvloer uit te zoeken. ‘Zo creëer je draagvlak en kan de voedselveiligheid nog beter worden gegarandeerd.’

Verschillen

De foodsector verschilt volgens Leinders op het gebied van beschermingsmiddelen duidelijk van andere branches. ‘In de meeste sectoren gaat het puur om persoonlijke beschermingsmiddelen, terwijl in de voedingssector de nadruk ligt op het beschermen van het product. Helaas, want het zou eigenlijk een én-én-situatie moeten zijn.’ Aan beschermingsmiddelen die gebruikt worden in de voedingssector worden, door middel van certificeringen, extra hoge eisen gesteld, benadrukt de productspecialist. ‘Ze worden bijzonder streng getest. Zo mogen handschoenen bijvoorbeeld niet afgeven. Ze moeten 100 procent ‘foodproof’ zijn om productbesmetting te voorkomen.’

Lees meer over persoonlijke bescherming in de voedingsmiddelenindustrie in de derde special van Vleesmagazine die eind oktober verschijnt.

Altijd op de hoogte blijven?