China bant Amerikaans vlees

13 augustus 2012 Norbert Werff van der

PEKING - China heeft de import opgeschort van vleesproducten van zeven Amerikaanse kip- en varkensverwerkende bedrijven. Onder de getroffen ondernemingen zijn Tyson Foods en Cargill.

PEKING - China heeft de import opgeschort van vleesproducten van zeven Amerikaanse kip- en varkensverwerkende bedrijven. Onder de getroffen ondernemingen zijn Tyson Foods en Cargill.

Het vlees van de zeven ondernemingen wordt geweigerd in verband met salmonellabesmetting en de vondst van residuen van diergeneesmiddelen en verboden hulpstoffen.

Voedselstrijd

In de VS wordt het importverbod gezien als een nieuwe stap in de voedselstrijd tussen beide landen. De VS weigerden dit voorjaar onveilige producten uit China toe te laten, zoals zeewolf met toxines uit de giftige puffervis, bevroren paling met restanten van medicijnen en vruchtensappen met onveilige kleurstoffen. Ook Chinese tandpasta mocht de VS niet meer in.

Daarop werden Amerikaanse rozijnen en gezondheidsproducten door China teruggestuurd dan wel vernietigd, omdat ze niet aan de eisen zouden voldoen.

Drie van de zeven vleesconcerns hebben 45 dagen gekregen om ervoor te zorgen dat hun producten voldoen aan de Chinese regels. De Chinese autoriteiten hebben voor de overige ondernemingen niet zo'n periode genoemd.

Lees ook:

Chinese kip mag weer (18 juni 2007)

Illegaal Chinees kippenvlees naar Europa (24 april 2007)

Ook China bant Brits pluimveevlees (20 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over China

Altijd op de hoogte blijven?