Chateaubriand neemt klanten mee naar Rungis

attachment-001_food-image-VLS11258I01

HEEMSTEDE - Chateaubriand uit Heemstede organiseert voor klanten en bedrijven exclusieve culinaire workshops. Het neusje van de zalm voor echte culi's is de workshop DeLuxe met een bezoek aan Rungis in Parijs.

HEEMSTEDE - Chateaubriand uit Heemstede organiseert voor klanten en bedrijven exclusieve culinaire workshops. Het neusje van de zalm voor echte culi’s is de workshop DeLuxe met een bezoek aan Rungis in Parijs.

Deelnemers krijgen een exclusief inkijkje in de grootste markthallen van Europa. Onder deskundige begeleiding worden de verschillende hallen met bijzondere producten bezocht. Deelnemers kunnen ter plekke zelf inkopen doen. Bedrijfsleider Johan van Uden is net terug uit Parijs waar hij met een mannenkookclub Rungis bezocht. ‘De reacies van de deelnemers zijn zeer enthousiast. Eens in de drie á vier weken kom ik in Parijs om daar inkopen te doen: vleeswaren uit Frankrijk, bijzondere vleessoorten, lammetjes, buitenlandse kazen en delicatessen. Ik ben daar nog geen Nederlandse slager tegengekomen, wel grote kaaswinkels uit Nederland die hun inkopen doen.’

Bij andere workshops die de eetwinkel organiseert staan kalfsvlees, rundvlees en lamsvlees centraal. Deelnemers leren de beste delen te selecteren en eigenhandig uit te benen. Onder leiding van het team van Van Uden worden verschillende bereidingen gedemonstreerd en geproefd. Elke workshop sluit af met een meergangenmenu.

Promoten

‘Eigenlijk zijn de workshops door onze site, die gemiddeld honderd bezoekers per dag trekt, ontstaan. We kregen in de winkel vraag naar dit soort kooksessies. We willen goede informatie geven en vlees promoten, zoals bijvoorbeeld orgaanvlees. Ook vinden mensen het leuk om te leren hoe ze een lammetje moeten uitbenen.’

Voor de liefhebbers van de fijne keuken zijn er workshops foie gras en truffel (inclusief meergangenmenu). Ook zijn er workshops binnenlandse en buitenlandse kazen, barbecue/buitenkeuken en dineren van de open haard op Landgoed Woestduin.

De kosten voor de workshops zijn € 150,-- p.p. inclusief een uitgebreide maaltijd en drankjes. De meerprijs voor de workshops truffel en foie gras bedraagt € 50,-- p.p.

De workshop Deluxe kost € 850,-- p.p. (inclusief reis, een overnachting in Holiday Inn, een viergangendiner en een warme lunch in typisch Franse restaurants).

 

Lees ook
Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Als er iemand werk maakt van barbecueworkshops is het Keurslager Vooys uit Katwijk aan Zee wel. Eigenaar Jan Hoek neemt een keer per jaar klanten letterlijk mee ‘de boer op’, uiteraard met barbecue. Ook houdt hij workshops in zijn eigen slagerij en op een strandpaviljoen in de gemeente.

Workshop hybride producten

Workshop hybride producten

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

Creatief op reis

Creatief op reis

De afgelopen maanden heb je waarschijnlijk minder gereisd dan je lief is. Voor ons zijn vakanties momenten van ontspanning, maar ook van inspiratie. Onze grootste hobby is dan ook inspiratie opdoen tijdens reizen in verschillende eetculturen in de wereld