In Vianen is Buurman Vleesch & Vis uit Twello gisteravond uitgeroepen tot Worstmaker -Traiteur van het jaar 2014. Gildeslager Jurgen Buurman vindt het een kroon op zijn werk in het jaar waarin hij ook het 15-jarig jubileum viert.
Gildeslager Jurgen Buurman koos in 2011 voor uitbreiding van het assortiment met vis en daarom ook voor een nieuwe naam van het goed lopende bedrijf. Klanten zijn enthousiast over het bijzondere concept, maar moesten aanvankelijk wat wennen aan visverkoop bij de slager. Buurman wilde echter niet van vlees alleen afhankelijk zijn en speelt in op een product 'dat de wind mee heeft'.
In de beoordeling door het Worstmakersgilde heeft de visverkoop echter geen enkele rol gespeeld. De uitslag is tot stand gekomen door een beoordeling van traiteur- en worstmakerijproducten, vleeswaren, TNO-keuringen en de kwaliteit van een streekproduct. De tweede prijs ging naar Gildeslager Burggraaf in Culemborg, derde werd Gildeslager Besteman in Beverwijk. De TNO-hygiëneprijs 2014 gaat naar Gildeslager Ariesen in Veenendaal. De prijzen werden uitgereikt door topturner en Olympisch Kampioen Epke Zonderland.
Een verslag van de avond en een foto-reportage verschijnt in de komende Vleesmagazine.
Uitslagen regio's:
Regio A Noord Holland
1e Postma vleeswaren, Haarlem
2e Gildeslager Besteman, Beverwijk
Regio A Zuid Holland
1e Gildeslager Sterrenburg, Krimpen a/d Lek
2e Gildeslager Schop, Klaaswaal
Regio B Gelderland
1e Gildeslager Buurman Vleesch & Vis, Twello
2e Gildeslager Duijndam, Wierden
Regio C Brabant
1e Slagerij-traiteur Van Roessel, Waalwijk
2e Gildeslager Jacobs, Vught
Regio D Midden Nederland
1e Gildeslager Burggraaf, Culemborg
2e Gildeslager Ariesen, Veenendaal
Regio E Limburg
1e Gildeslager Rutten, Panningen
2e Keurslager Erik Pinckaers, Eijsden
Regio F Noord Nederland 1e Gildeslager Teerling, Bedum
2e Gildeslager Post, Hoogezand