Butcher's Heaven: 'paradijs voor de carnivoor' in Amsterdam

De Centrale Markthal in het Food Center Amsterdam is op zaterdag 11 en zondag 12 juni een 'paradijs voor de carnivoor'. Het is in dat weekeinde namelijk het toneel van Butcher's Heaven, waar het gaat om 'vlees in de meest uitgebreide zin van het woord'.

'Waar het ooit draaide om aardappelen, groente en fruit, gaat het nu om vlees in de meest uitgebreide zin van het woord. Grote stukken gebraad, verfijnde nobele delen, maar ook de zogenaamde vergeten delen krijgen hier hun eigen podium. Niet teveel garnituur, we willen vlees', aldus de organisatie van het tweedaagse evenement. 'Twee dagen om nu al in je agenda te zetten. Mooi vlees, een ruim aanbod aan dranken, gezellige terrassen, goede muziek en een hoop lol.'

Deelnemers

Tot de deelnemers  behoren de barbecueteams LetzQ, Smokey Goodness, Southern Dutch BBQ, Royaal BBQ Team, BBQ+ en BBQ Guru. Ook 'demoslager' Gertjan Kiers geeft acte de présence; hij heeft de leiding over de slagerij. De deelnemende restaurants zijn Aaltje, Bord’Eau, Bosch, Castell, Dreams of Magnolia, Elkaar, Slagerij de Leeuw, Le Garage, Graceland, The Harbour Club, Happyhappyjoyjoy, De Jonge Dikkert, Julius Bar & Grill, Lute Restaurant, Niven, The Roast Room, Lucas Rive, Ron’s Gastrobar, Rotisserie. Het Vliegertje en Walter Benedict.

Openingstijden

Butcher's Heaven in de Centrale Markthal van Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat 4 in Amsterdam is beide dagen geopend van 12.00 tot 23.00 uur. De bar is te bezoeken van 12.00 tot 23.00 uur, de food-stands van 12.00 tot 22.00 uur en de butchers van 12.00 tot 20.00 uur.

Tickets

In de online voorverkoop via de website ButchersHeaven.com kosten tickets €10. De entreeprijs aan de kassa bedraagt €15. Kinderen zijn 'meer dan welkom en tot 16 jaar betalen ze geen entree'.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

WBQA-NL en SBWN organiseren samen kampioenschap Culinair BBQ 2023

World Barbecue Association (WBQA-NL) en Stichting Barbecue Wedstrijd Nederland (SBWN) gaan samenwerken. De twee partijen organiseren in 2023 samen de kampioenschappen Culinair BBQ 2023.

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue

Eerste editie Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue

Zaterdag 15 oktober vindt de eerste editie van het Open Nederlands Kampioenschap Culinair Wildbarbecue plaats in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Gastropedia en Stichting Nationaal Park De Hoge Veluwe organiseren het evenement samen met de World Barbecue Association.

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Côte de boeuf: een mooi stuk vlees van de barbecue

Een rood, mals en sappig stuk vlees: het is een van de dingen die barbecueën zo mooi maakt. Dit recept voor côte de boeuf is een echte aanrader. Het wordt uit de ribben van het rund weggesneden. De rib wordt meegesneden waardoor het vlees een randje vet heeft en vol van smaak is. De rug van een koe is minder gespierd en dat geeft het...