Burgemeester sluit Amsterdamse slagerij na beschieting

Van-Woustraat-Amsterdam

Waarnemend burgemeester Jozias van Aartsen van Amsterdam heeft besloten een slagerij aan de Van Woustraat in de hoofdstad te sluiten. Het pand werd in de nacht van dinsdag op woensdag beschoten. Dat meldt AT5.

De winkel - zo meldt AT5 - is voor onbepaalde tijd gesloten. Volgens Van Aartsen vormt de beschieting 'een ernstig gevaar voor de openbare orde, zeker gezien het feit dat de winkel midden in de Diamantbuurt ligt'. Of en zo ja, wanneer de slagerij weer open mag, is vooralsnog niet bekend.

Containerbrand

De politie kreeg woensdagochtend even na 2.00 uur een melding dat op een ruit van een winkelpand in de Van Woustraat was geschoten. De dader vluchtte - berichtte Het Parool - in onbekende richting. Op de hoek van de nabijgelegen Tolstraat en de Diamantstraat stond weer een uur later een container in brand. De politie sluit niet uit dat die brand verband houdt met de beschieting.

Lees ook
Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Slagerspassie lanceert kennismodule veilig werken slagerij

Veilig werken is belangrijk in de slagerij. Bijna 17.000 medewerkers werken dagelijks met messen, snijmachines, cutters en meer. Daarom komt Slagerspassie met de nieuwe kennismodule Veilig werken.

Slagers gaan voor gemak en veiligheid geldtransport

Slagers gaan voor gemak en veiligheid geldtransport

Nu alle sealbagautomaten voorlopig zijn gesloten en bankkantoren uitdunnen, kiezen steeds meer ondernemers ervoor om hun omzet te laten ophalen. Het gemak en de kosten van geldtransport verrast velen. ‘Ik ben blij dat ik niet meer met het geld over straat moet.’Slagers hebben nog altijd te maken met contante betalingen. Ook in deze tijd, waarin er meer...

Sealbagautomaten per direct gesloten

Sealbagautomaten per direct gesloten

De banken en Geldmaat hebben op advies van de politie besloten alle sealbagautomaten voorlopig te sluiten. Dat betekent dat slagers alleen nog geld kunnen afstorten bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Ook kan gebruik gemaakt worden van een waardetransporteur.Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het meest actuele overzicht van de alternatieve...