Bunzl komt met effectieve en biologische oplossing tegen fruitvliegjes

Bunzl-Fruit-Fly-Ninja_1

Bunzl, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, breidt zijn assortiment uit met de Fruit Fly Ninja, een effectieve en biologisch afbreekbare oplossing voor bedrijven en huishoudens die kampen met onhygiënische fruitvliegjes.

Bunzl speelt met de Fruit Fly Ninja in op de groeiende vraag naar een oplossing voor het onhygiënische fruitvliegjesprobleem waar veel bedrijven mee kampen zodra de temperatuur in Nederland stijgt. Bijvoorbeeld horecagelegenheden en supermarkten kunnen met de Fruit Fly Ninja de fruitvliegoverlast bestrijden en daarmee imagoschade en omzetverlies voorkomen.

Dichtbij fruitvliegjeshaard

De fruitvliegval is uiterst effectief: het plastic flesje beschikt over een zeer sterke lokstof en kan dankzij de plakstrip op een discrete plaats dichtbij de fruitvliegjeshaard worden bevestigd, zoals de fruitschaal, de vuilnisbak, de biertap, de emballageband of de sapmachine. De vliegjes kruipen via een trechtertje in het flesje en kunnen er niet meer uit. De lokstof is ‘food grade', wat wil zeggen dat gebruikers het flesje veilig in de buurt van consumptiegoederen kunnen plakken.

Duurzaam

De Fruit Fly Ninja is tot 70 procent effectiever gebleken dan andere fruitvliegvallen, waardoor gebruikers de derving van groente en fruit kunnen verminderen en verspilling kunnen tegengaan. Het valletje is milieuvriendelijk, omdat de lokstof biologisch afbreekbaar is en de verpakking na gebruik kan worden gerecycled.

Succesvolle testcases

De introductie in de Nederlandse markt volgt op een aantal volgens Bunzl succesvolle testcases in de Nederlandse horeca. Ook in het buitenland, onder meer in Australië en Spanje, is het product al met succes in de markt gezet. Dit komt doordat het valletje in al zijn eenvoud zeer effectief is en voordeliger is dan alternatieve oplossingen. In Nederland neemt Bunzl de levering voor haar rekening van de versie voor professioneel gebruik (Pro Pack) en staat de variant voor particulieren (Retail Pack) binnenkort in de schappen van diverse supermarkten.

Ga voor meer informatie naar www.bunzl.nl.

Lees ook
Aan de slag met de  nieuwe hygiënecode

Aan de slag met de nieuwe hygiënecode

Vanaf oktober 2021 is de nieuwe hygiënecode voor slagersbedrijven verplicht. Op het eerste gezicht ziet de code er eenvoudig uit, maar als je goed leest zie je dat er veel nieuwe eisen zijn bijgekomen. Een inhaalslag om bij te blijven in een snelgroeiende sector.

Consumentengedrag in kaart - Drie ontwikkelingen in de versbranche

Consumentengedrag in kaart - Drie ontwikkelingen in de versbranche

Hoe ziet de toekomst van foodwinkels zoals de slagerij eruit? Susanne Danes, projectmanager marketing bij FoodBase, gaat in een reeks van drie artikelen in Vleesmagazine in op de ‘De klant van morgen’. In deze eerste aflevering belicht ze drie belangrijke, recente ontwikkelingen op het gebied van consumentengedrag die van invloed zijn op de versbranche.

COV: Dierenwelzijn slachterijen uitstekend in orde

COV: Dierenwelzijn slachterijen uitstekend in orde

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) publiceerde de resultaten van de inspecties op slachthuizen in 2019 en 2020. In de berichtgeving spreekt NVWA van honderden boetes en waarschuwingen. De Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) nuanceert dit beeld.