Brouwerij ’t IJ & Brandt & Levie brouwen samen worst

brandt-en-Levi

De worstmakers van Brandt & Levi en bierbrouwers van Brouwerij ’t IJ hebben vrijdag een droge worst gelanceerd met gerookte mout en ’t IJ Session IPA.

De droge worst is gemaakt van goed gehouden varken en ontwikkeld door Jiri Brandt en hoofdbrouwer Tjalling Landman. Zij kozen ervoor de Session IPA van Brouwerij 't IJ te gebruiken in de worst. De hoppige bitters en citrustonen van het bier worden benadrukt door de gerookte mout. ‘Een natje en een droogje’ ineen.

Regelmatig bundelt Brandt & Levie de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Samen laten zij de creativiteit los in de worstmakerij met als resultaat bijzonder lekkere worst. Eerder waren er onder meer samenwerkingen met Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig. De Brouwerij ‘t IJ worsten zijn tijdelijk in de winkels verkrijgbaar.

 
Lees ook
Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens won donderdagavond 24 november de innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland 2022. Zijn idee genaamd ‘BigLife’ voorkomt met behulp van kunstmatige intelligentie biggensterfte in vrijloopkraamhokken. Twan Claessens kreeg de publieksprijs voor zijn Health System.

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Kabinet trekt 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb

Op Prinsjesdag kondigde het kabinet een pakket maatregelen aan voor ondersteuning van het mkb. De inhoud van dit pakket werd 3 november naar buiten gebracht. Tot en met 2027 trekt het kabinet jaarlijks 500 miljoen euro uit voor investeringen in het mkb.

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Volop inspiratie en innovatie bij Slavakto

Op 4 en 5 oktober was de Werkspoorkathedraal in Utrecht het toneel van Slavakto. Bezoekers van de slagersbeurs konden zich laven aan inspirerende lezingen en innovatieve producten. En natuurlijk waren er de vakwedstrijden, waaronder de uitreiking van de prestigieuze Gouden Slagersring. Vleesmagazine doet verslag.