Britse worstjes vaak veel te vet

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

LONDEN – Worsten in Groot-Brittannië bevatten in sommige gevallen nog geen derde aan vlees, maar wel ruim een derde aan vet.

LONDEN – Worsten in Groot-Brittannië bevatten in sommige gevallen nog geen derde aan vlees, maar wel ruim een derde aan vet.


Dit blijkt uit Brits onderzoek bij 36 soorten worsten in de supermarkt.


Om veel volume te krijgen stoppen veel worstfabrikanten de producten verder vol met zout, kruiden, suiker en een graanmengsel.


Gemiddeld bevat een worst 62 procent vlees, maar sommige soorten hadden amper 30 procent vlees in zich, meldt de Britse krant Daily Mail. Het vetgehalte varieert van amper twee procent tot een 30 procent.


Van de 36 soorten die werden onderzocht, zouden slechts vijf groen licht krijgen voor hun vetgehalte en vijf voor hun gehalte aan verzadigde vetten. Geen enkele worst zou slagen voor de zoutnorm.

De beste worstjes zijn van het merk Black Farmer.

Lees ook:

'Cervelaat en leverworst vol verzadigd vet' (6 november 2009)

Britse supers verkopen 'tweederangs' vlees (1 december 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over worsten en vet

Altijd op de hoogte blijven?