Britse supers: liever Brits dan import kalfsvlees

13 augustus 2012 Lucien Joppen

LONDEN - Britse supermarktketens schakelen in toenemende mate over op Brits kalfvlees. Volgens deze bedrijven is dit vlees diervriendelijker dan import.

LONDEN - Britse supermarktketens schakelen in toenemende mate over op Brits kalfvlees. Volgens deze bedrijven is dit vlees diervriendelijker dan import.


Dat meldt de website BBC News. Kalfsvlees heeft in de UK niet zo'n diervriendelijk imago. De consumptie van de vleessoort is dan relatief laag: 350 gram per hoofd per jaar.


Liever Brits dan import

Toch kan kalfsvlees, met name in de horeca, zich in een toenemende populariteit verheugen. Supermarktketens springen hier op in. Echter, zij hebben liever Brits kalfsvlees dan import in het schap.


Volgens de ketens is Brits kalfsvlees diervriendelijker dan import. Zo worden de kalveren in de UK gehouden volgens de standaarden van de organisaties Compassion in World Farming (CIWF) and the RSPCA.


Met import doelen de supermarkten overigens op Britse kalveren die levend worden geexporteerd en vervolgens als vlees weer worden ingevoerd.


Swinkels: 'duurt nog jaren'

Henny Swinkels van VanDrie Group begrijpt wel waarom de Britten zelf kalveren willen gaan houden en slachten. 'Het zou de werkgelegenheid in deze sector alleen maar ten goede komen'. dat stelt Swinkels tegen Meat&Meat.nl.


Wel zet hij vraagtekens bij de haalbaarheid van een dergelijke onderneming. 'Er is nog geen sprake van een ketenaanpak in het Verenigd Koninkrijk. Dat duurt nog jaren.'


VanDrie heeft volgens Swinkels dan ook geen last van de aankondiging. 'Wij leveren aan Britse supermarkten en daar is ook geen verandering in gekomen.'


Lees ook:

VanDrie Group in zee met KLM (15 januari 2008)


Bekijk ons nieuwsarchief voor:

Alle artikelen over de Vandrie group

Altijd op de hoogte blijven?