Britse supers: liever Brits dan import kalfsvlees

attachment-001_food-image-VLS4537I01

LONDEN - Britse supermarktketens schakelen in toenemende mate over op Brits kalfvlees. Volgens deze bedrijven is dit vlees diervriendelijker dan import.

LONDEN - Britse supermarktketens schakelen in toenemende mate over op Brits kalfvlees. Volgens deze bedrijven is dit vlees diervriendelijker dan import.


Dat meldt de website BBC News. Kalfsvlees heeft in de UK niet zo'n diervriendelijk imago. De consumptie van de vleessoort is dan relatief laag: 350 gram per hoofd per jaar.


Liever Brits dan import

Toch kan kalfsvlees, met name in de horeca, zich in een toenemende populariteit verheugen. Supermarktketens springen hier op in. Echter, zij hebben liever Brits kalfsvlees dan import in het schap.


Volgens de ketens is Brits kalfsvlees diervriendelijker dan import. Zo worden de kalveren in de UK gehouden volgens de standaarden van de organisaties Compassion in World Farming (CIWF) and the RSPCA.


Met import doelen de supermarkten overigens op Britse kalveren die levend worden geexporteerd en vervolgens als vlees weer worden ingevoerd.


Swinkels: 'duurt nog jaren'

Henny Swinkels van VanDrie Group begrijpt wel waarom de Britten zelf kalveren willen gaan houden en slachten. 'Het zou de werkgelegenheid in deze sector alleen maar ten goede komen'. dat stelt Swinkels tegen Meat&Meat.nl.


Wel zet hij vraagtekens bij de haalbaarheid van een dergelijke onderneming. 'Er is nog geen sprake van een ketenaanpak in het Verenigd Koninkrijk. Dat duurt nog jaren.'


VanDrie heeft volgens Swinkels dan ook geen last van de aankondiging. 'Wij leveren aan Britse supermarkten en daar is ook geen verandering in gekomen.'


Lees ook:

VanDrie Group in zee met KLM (15 januari 2008)


Bekijk ons nieuwsarchief voor:

Alle artikelen over de Vandrie group

Lees ook
Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Glazen Kalf 2021 naar Rik van den Hazel

Rik van den Hazel is uitgeroepen tot de winnaar van ‘Het Glazen Kalf’ van 2021.

Mexicaanse kalfstaart

Mexicaanse kalfstaart

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Mexicaanse kalfstaart.

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.