Brazilië dipt met kip (+ download)

attachment-001_food-image-VLS6417I01

ZOETERMEER – De import van kippenvlees uit Brazilië naar de EU, is vorig jaar gedaald ten bate van Thais en Chileens kippenvlees. Dat blijkt uit cijfers (*) van de EU die via deze website te downloaden zijn.

ZOETERMEER – De import van kippenvlees uit Brazilië naar de EU, is vorig jaar gedaald ten bate van Thais en Chileens kippenvlees. Dat blijkt uit cijfers (*) van de EU die via deze website te downloaden zijn.

De import van Braziliaans pluimveevlees kwam vorig jaar uit op ruim 627.000 ton, bijna 45.000 ton minder dan in 2007.

De import van pluimveevlees uit Thailand steeg vorig jaar naar 146.000 ton (ruim 129.000 ton in 2007). Chili verdubbelde zijn export naar Europa. Werd er in 2007 nog maar bijna 17.000 ton pluimveevlees ingevoerd, vorig jaar was dat al ruim 34.000 ton.

De EU exporteerde vorig jaar het meeste pluimveevlees naar Rusland, Oekraïne en Saoedie-Arabië.

Download hier Marktontwikkelingen pluimveevlees

Of download:

Marktontwikkelingen rundvlees

Marktontwikkelingen varkensvlees

(*) Cijfers beschikbaar gesteld door PVE

Lees ook:

EU haalt meeste varkensvlees uit VS (+ download) (23 februari 2009)

Steak komt vaker uit Uruguay, Nieuw-Zeeland en VS (+ download) (23 februari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over pluimveevlees

Alle berichten over kippenvlees

Lees ook
Etiketeisen pluimveevlees veranderen

Etiketeisen pluimveevlees veranderen

De etiketeisen voor koelvers pluimveevlees gaan veranderen. Vanaf 1 januari 2023 zijn verkopers verplicht om een kader met icoontjes en begeleidende tekst op het etiket te plaatsen om consumenten te wijzen op het belang van hygiëne bij het bewaren en bereiden van pluimveevlees.

Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

De tijdelijke importmaatregelen die China eind juni stelde voor varkensvlees zijn inmiddels grotendeels ingetrokken. Dat laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), desgevraagd aan Vleesmagazine weten.‘Inmiddels zijn de maatregelen op twee Nederlandse productielocaties na weer ingetrokken....

NVWA: ‘Welzijn en gezondheid pluimvee blijft aandachtspunt’

NVWA: ‘Welzijn en gezondheid pluimvee blijft aandachtspunt’

Het naleven van de regels voor dierenwelzijn bij vleeskuikens en het opvolgen van de daaraan gekoppelde administratieve verplichtingen door vleeskuikenhouders en andere pluimveehouders is een punt van zorg. Dat blijkt uit een overzicht van alle dierenwelzijns- en diergezondheidsinspecties.De inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit...