Brandt & Levie ontwikkelt worst met Belgische topslager Dierendonck

20 februari 2018 Karin Geesink-Stegeman

De worstmakers van Brandt & Levie trekken al drie jaar op met Hendrik Dierendonck. Nu hebben ze samen een worst ontwikkeld. Een worst van goed gehouden Nederlands varken en West-Vlaams Rood rund – het beste van twee werelden, aldus de worstmakers.

Het idee van de mannen van Brandt & Levie en Hendrik Dierendonck om samen een droge worst te maken, ontstond tijdens Butcher’s manifesto in Kopenhagen, een initiatief van een groep jonge slagers voor het behoud van het slagersvak. Allebei werken ze vanuit eenzelfde ideologie: duurzaam vlees van dieren die een goed leven hebben gehad centraal. En allebei hebben ze één duidelijk doel: mensen inspireren om beter vlees te eten.

Net zoals Brandt & Levie in Nederland bekend staat om hun goed gehouden Nederlands varken, wordt Dierendonck in België in één adem genoemd met het West-Vlaamse rode rund, een vergeten runderras dat hij aan sterrenchefs als Sergio Herman levert.

Butchers Collab

portret-jiri-geert-samuel-267x300 De mannen van Brandt & Levie
Foto: Jonathan Herman

Het resultaat van hun samenwerking is de Butchers Collab: een droge worst die beide paradepaardjes combineert. De worst is subtiel gekruid met drie verschillende pepertjes uit Indonesië en het Midden-Oosten. ‘Goed vlees heeft niet veel nodig om lekker te zijn,’ vertelt Jiri Brandt van Brandt & Levie. ‘De kwaliteit van het vlees blijf je goed proeven.’

De worst zal bij Dierendonck te koop zijn, in het Slagerijtje van Brandt & Levie en in winkels door heel Nederland en België. Met deze samenwerking zet Brandt & Levie een mooie volgende stap in hun uitbreiding buiten Nederland.

Lees ook: Worstmakers Brandt & Levie lanceren webshop

Persfoto-Hendrik-Dierendonck-217x300 Hendrik Dierendonck

Altijd op de hoogte blijven?