Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Oprichters Geert, Jiri en Samuel

Om hun tienjarig jubileum te vieren, lanceert worstenmaker Brandt & Levie een circulaire worst, komt het eenmalig met het magazine SALAMI en opent het een weekend lang een pop-up store in Amsterdam.

De jubileumworst is volgens Brandt & Levie gemaakt van circulair biologisch vlees: ‘varkensfluisteraar’ Kees Scheepens uit Oirschot levert het vlees, dat afkomstig is van zijn Berkshire-varkens. Deze dieren leven het hele jaar buiten, waarbij de kringloop van het varkenshouden zoveel mogelijk wordt gesloten. De varkens worden gevoerd met biologische reststromen. Scheepens heeft zijn varkens zindelijk gemaakt, zodat de mest op een klimaatneutrale manier kan worden opgevangen en verwerkt. De jubileumworst bevat onder meer saffraan en hazelnoten uit Piemonte en is vanaf 8 oktober te koop.

  Jubileumworst Brandt & Levie

SALAMI Magazine en pop-up store

Het eenmalige SALAMI Magazine telt ruim 140 pagina’s en bevat verhalen, interviews en recepten. Er staat onder meer een interview in met Roanne van Voorst, antropoloog, futurist, vegan en schrijver van het boek Ooit Aten We Dieren. Verder delen chefs uit Amsterdam hun signature gerechten, om deze zelf thuis te kunnen maken. Het magazine is vanaf 8 oktober verkrijgbaar bij speciaalzaken door het hele land.

De pop-up store staat van 8 tot en met 10 oktober op Hugo de Grootplein 7 in Amsterdam. Hier kunnen geïnteresseerden kiezen uit negen nieuwe culinaire braadworsten met experimentele smaken, zoals Mexicaanse mole, mapo tofu, of groene varkenshart chorizo. Op zaterdag en zondag serveren de chefs een driegangenmenu als brunch. Reserveren is noodzakelijk.

  SALAMI Magazine

Worst met een goed verhaal

Brandt & Levie van chefs Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie wil zich onderscheiden door het maken van gedroogde worst ‘met een goed verhaal’. Tijdens hun reizen om meer te leren over het maken van worsten, zagen ze dat veel worst gemaakt wordt van varkens die huns inziens geen goed leven hebben gehad. Dat inspireerde ze tot het opzetten van een worstenmakerij de uitsluitend vlees gebruikt van goed gehouden varkens: hun eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem.

Dossiers
Lees ook
Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Keurslager van Leeuwen krijgt predicaat Hofleverancier

Dit jaar bestaat Keurslager van Leeuwen 100 jaar. Dit bijzondere jubileum is nu nog mooier geworden nu de slagerij het predicaat Hofleverancier mag voeren. Commissaris van de Koning, Jaap Smit, overhandigde het predicaat op 25 november aan slager Paul van Leeuwen, de derde generatie van de slagersfamilie.

Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

In Italië lopen nauwelijks nog vrije uitloopvarkens rond, schrijft The Guardian. De krant nam de cijfers van de Italiaanse varkenshouderij onder de loep en constateerde dat tussen 2005 en 2016 het aantal varkensbedrijven met 76% afnam. Maar het aantal varkens bleef constant op zo'n 12 miljoen varkens (ongeveer evenveel als we in Nederland aan varkens...