Brandt & Levie introduceert De Worstclub

Brandt & Levie_Worstclub

De worstenmakers van Brandt & Levie komen met iets nieuws. De Worstclub: Dé club voor beter vlees. Leden krijgen iedere twee maanden een box vol met worsten in verschillende smaken.

Chefs Geert van Wersch, Jiri Brandt en Samuel Levie zijn de namen achter Brandt & Levie. Zij maken worst van varkens die een goed leven hebben gehad. De mannen komen regelmatig met nieuwe smaken, soms in samenwerking met andere bedrijven. In het verleden met onder andere de kaasmakers van Remeker, Jonnie Boer, whisky-huis Laphroaig en koffiebranderij BOCCA.

De Worstclub

Om worstfans kennis te laten maken met al deze smaken komen ze nu met De Worstclub. Elke twee maanden ontvangen de leden een box van met verschillende soorten worst. Van de klassieke boudin blanc en Yorkshire bangers tot meer uitdagende smaken als mapo tofu of piment d'Espelette en sinaasappel. Het pakket bestaat altijd uit een combinate van twee droge worsten, vijf smaken braadworst en een extraatje.

Naast de tweemaandelijkse levering van droge worst krijgen de leden toegang tot speciale Worstclub-recepten van Samuel Levie en ontvangen korting in de Brandt & Levie webshop. Tot slot kunnen ze deelnemen aan Worstclubworkshops.

Brandt & Levie

“Een goed varkensleven zorgt voor een goede kwaliteit vlees”, is de overtuiging van de mannen van Brandt & Levie. Ze gingen naar Italië om meer te leren over het maken van droge worst en zagen dat hiervoor vaak vlees wordt gebruikt van varkens die een slecht leven hadden. Dat inspireerde ze tot het opzetten van een worstenmakerij met alleen vlees van varkens met een goed leven. De mannen gebruikten het vlees van hun eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem.

Dossiers
Lees ook
De cijfers

De cijfers

Eigenlijk zou deze column over de Slavakto moeten gaan. Dat is ook zo maar dan wel vanuit een ongebruikelijke invalshoek. Terwijl u wellicht in de schitterende nostalgische Werkspoorkathedraal op zoek bent geweest naar nieuwe ideeën en inspiratie, luisterde naar een interessante spreker of gewoon gezellig met collega’s kletste, zat ik thuis met corona.

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

‘Overstap van bank naar slagerij was goede zet’

Ruim dertig jaar werkte hij bij een bank en nu heeft Willem Kouwenoord (52) zijn eigen worstmakerij/rookhuis. Bij SVO volgde hij de training Worstmaker en komend schooljaar start hij met de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij. “Ik ga de basis leren.”

Levensmiddelentechnoloog wil ambacht worst maken behouden

Levensmiddelentechnoloog wil ambacht worst maken behouden

Voor worst maken is veel vakmanschap nodig, maar door het sluiten van slagerijen verdwijnt deze kennis. Levensmiddelentechnoloog Johan Kwaaitaal wil de kennis en vakmanschap van worst maken internationaal borgen.