Branchevereniging VNV aangesloten bij FNLI

Vleeswaren_Unsplash

Foto: Alex Guillaume via Unsplash

De Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) heeft zich aangesloten bij de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). Maarten Elsinga, CEO Zwanenberg Food Group gaat VNV vertegenwoordigen in het FNLI-bestuur.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) vertegenwoordigt ongeveer 450 bedrijven en 18 brancheorganisaties aangesloten. De FNLI fungeert als de spreekbuis van branches en verwerkende en importerende voedingsmiddelenbedrijven richting maatschappelijke organisaties, politieke partijen, overheden, handelspartners en de media.

Lidmaatschap FNLI

Zowel FNLI als VNV laten weten verheugd te zijn met de samenwerking. “Met het lidmaatschap van de FNLI wordt het dienstenpakket aan onze leden breder en kan VNV samen met de FNLI meer impact bereiken in haar belangenbehartiging in zowel Den Haag als Brussel”, zegt Richard van der Kruijk, Algemeen Secretaris van VNV op de website van FNLI. “Ook biedt het lidmaatschap van deze koepelorganisatie het secretariaat en de leden de mogelijkheid om kennis te delen met, maar ook te vergaren uit bedrijven en verenigingen in andere branches.”

Uitdagingen

Duurzaamheid, gezondheid, voedselveiligheid en ketenverhoudingen zijn de grote uitdagingen waar de vleeswarenindustrie en andere sectoren mee te maken krijgen. Door de krachten te bundelen kunnen stappen op deze uitdagingen gezet worden.

Bron: FNLI

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Inschrijven nieuwsbrief
Dossiers
Lees ook
Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Ibéricoham, gerijpt kalfsvlees, huisgemaakte boeuf bourguignon van Galicisch rund en truffels in de toonbank; bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam kom je voor het exclusieve assortiment. Als het aan eigenaar Arno Veenhof ligt, durven meer slagers die keuze te maken.

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

SVO en Compaxo werven samen nieuwe medewerkers

Vleeswarenproducent Compaxo is een samenwerking aangegaan met SVO vakopleiding food voor het werven van toekomstige medewerkers. Daarnaast zet SVO een opleidingshuis op waar nieuwe én bestaande medewerkers van Compaxo de mogelijkheid krijgen om een mbo-opleiding te volgen.

COV en VNV pleiten voor bruikbare CO2-footprint en ondersteunen van export

COV en VNV pleiten voor bruikbare CO2-footprint en ondersteunen van export

Tijdens de Rondetafel bijeenkomst op 7 december spraken de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV) en de Vereniging voor de Nederlandse Vleeswarenindustrie (VNV) over hun inzet voor en bijdrage aan de verdere verduurzaming van de vlees- en vleeswarenproductie.