Bommelding bij Wageningen UR

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

WAGENINGEN - Het bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit is maandagochtend ontruimd en afgesloten na een bommelding. Dat meldde de politie maandag.

WAGENINGEN - Het bestuurscentrum van de Wageningen Universiteit is maandagochtend ontruimd en afgesloten na een bommelding. Dat meldde de politie maandag.

In het gebouw aan de Costerweg is een ruit ingegooid. Op het gebouw zijn leuzen aangebracht, aldus een politiewoordvoerder. Medewerkers van de universiteit vonden bovendien in het gebouw een pakketje.

Het gebouw is afgezet voor onderzoek. De universiteit had al eerder dit jaar te maken met acties waardoor medewerkers zich bedreigd voelden. De verantwoordelijkheid voor die acties werd volgens de universiteit op internet opgeëist door het Animal Liberation Front (ALF). De Wageningen Universiteit werkt onder meer met proefdieren.

Het Explosieven Opruimings Commando van de Koninklijke Landmacht is ingeschakeld voor onderzoek. In het gebouw werken ongeveer 300 mensen, aldus een woordvoerder van de universiteit. Zij kunnen vermoedelijk tot in de middag niet naar hun werkplek.


Lees ook:

Geen bom bij Wageningen UR (15 juni 2009)

Vleesindustrie wordt weer doelwit geweld (8 april 2009)

'Pak dierenactivisme Europees aan' (16 maart 2009)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over dierenactivisten

Altijd op de hoogte blijven?