Boer lyrisch over wagyu-vlees

PURMEREND - Rob Baarsma houdt 120 Japanse Wagyu-runderen in de oer-Hollandse natuur in Spijkerboor nabij Purmerend in Noord-Holland. Het vlees van de runderen gaat naar de betere horeca.

PURMEREND - Rob Baarsma houdt 120 Japanse Wagyu-runderen in de oer-Hollandse natuur in Spijkerboor nabij Purmerend in Noord-Holland. Het vlees van de runderen gaat naar de betere horeca.

Voor Baarsma is enkel het allerbeste goed genoeg. De prijs is navenant exclusief. Een volbloed Wagyu-rund ‘doet’ zo’n 50.000 euro, variërend van het duurste onderdeel, de ossenhaas, tot het vet en de botten van het beest. Misset Horeca interviewde Rob Baarsma. 

 

 

Meer over
Lees ook
Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Groot Spaans assortiment bij Slagerij De Leeuw

Ibéricoham, gerijpt kalfsvlees, huisgemaakte boeuf bourguignon van Galicisch rund en truffels in de toonbank; bij Slagerij De Leeuw in Amsterdam kom je voor het exclusieve assortiment. Als het aan eigenaar Arno Veenhof ligt, durven meer slagers die keuze te maken.

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex: ‘We garanderen kwaliteit voor een constante prijs’

Carnimex is leverancier van kwaliteitsvlees. Niet voor niets noemt het bedrijf zich Boutique Meat Importer. Black Angus-vlees, van runderen die tot 300 dagen met graan zijn gevoerd, Wagyu uit Japan en Spaans Ibérico-vlees: met de producten van Carnimex haalt de slager iets bijzonders in huis.

Wereldrecordpoging duurste hamburger ter wereld

Wereldrecordpoging duurste hamburger ter wereld

Robbert Jan de Veen van De Daltons doet deze zomer een wereldrecordpoging. Hij wil de duurste hamburger ter wereld maken. Aan de exclusieve burger The Golden Boy hangt een prijskaartje van 5000 euro. Met de actie wil De Veen aandacht vragen voor de Voedselbank.