Black Smoke 2 - Fire, Ice & BBQ Attitude

Black Smoke 2 book cover

Er komt geen einde aan de reeks bbq-boeken van Jord Althuizen. Deze nieuwste maakte hij samen met Kasper Stuart (eerder verscheen van hen Black Smoke: BBQ, Booze & Attitude). In dit tweede kookboek van de Black Smoke restaurants – vurige broertjes van Smokey Goodness – vind je niet alleen de allernieuwste, stoerste gerechten van dit bbq-restaurant in Rotterdam en Antwerpen om zelf op het vuur uit te proberen, maar ook de coolste cocktails en sterkste verhalen.

In Vleesmagazine nummer 3 van dit jaar vertelde barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen
dat hij al jarenlang werkt met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”

Jord Althuizen is oprichter, eigenaar en pitmaster van Authentiek BBQ Catering bedrijf Smokey Goodness. Hij is voormalig chef-kok, restaurant manager en culinair eindredacteur en recent wereldkampioen “Whole Hog Barbecue”.

Het boek verschijnt op 26 oktober.

Dossiers
Lees ook
Boek: Het varken

Boek: Het varken

In Het varken verkent Hatteland Endresen de vele facetten van dit bijzondere dier. Springend van de biologie naar de archeologie en van de filosofie naar medische wetenschappen laat hij zien waarom varkens méér zijn dan een stuk vlees: waarom het het waard is ze eens in de ogen te kijken.

Viaanse stoofschotel

Viaanse stoofschotel

Hans de Goeij is eigenaar van Traiteurslagerij de Goeij in Vianen. Sinds 2020 is hij branche erkende meesterslager. Naast verse vleesspecialiteiten, ambachtelijke vleeswaren en worst uit eigen worstmakerij verkoopt De Goeij verse maaltijden uit eigen keuken, zoals deze eenvoudig te bereiden Viaanse ovenschotel.

Boekrecensie: De Ark van de Smaak

Boekrecensie: De Ark van de Smaak

“Het is een verzameling van zaken die waarde hebben.” Zo staat het in de inleiding. En zo voelt het ook. Van Boerentenen en Heilige boon (het boek begint met akkerbouw) tot Vlaardings ijzerkoekje en vergeten vleeswaren (ambachtelijke producten).