Bionext lanceert unieke Online Biokennisweek

Bionext

De Biokennisweek is een uniek online alternatief voor de Biobeurs 2021. De Biokennisweek vindt van 18 tot en met 22 januari 2021 plaats en heeft als doel om de biologische sector te verbreden, verdiepen en verbinden.

De Biokennisweek maakt gebruik van een online platform waarbij bezoekers een zeer sterk inhoudelijk programma kunnen volgen met meer workshops, voordrachten en bijeenkomsten dan ooit tevoren. Deze week biedt dan ook voor iedereen wat wils, zowel voor deelnemers uit de biologische keten als voor geïnteresseerden buiten de keten. Het bereik van deze week zal dan naar verwachting ook groter zijn dan ooit. Daarnaast biedt het platform van de Biokennisweek de mogelijkheid voor bedrijven om hun product, dienst of bedrijf te presenteren en de juiste contacten te maken.

Unieke bedrijfspresentaties

De Biokennisweek biedt een uitgelezen kans aan bedrijven om hun beursboodschap te presenteren. Dit op een gepersonaliseerde pagina waarop bezoekers aan de Biokennisweek het bedrijf als online standhouder kunnen bezoeken, direct vragen kunnen stellen via de chat, een 1-op-1 videogesprek aan kunnen gaan, afspraken inplannen en visitekaartjes kunnen uitwisselen. Eigenlijk alle mogelijkheden die een fysieke beurs biedt, nu via een online stand. Op deze manier hopen we bedrijven en bezoekers op een informele manier met elkaar in verbinding te brengen. Bedrijven kunnen zich via de website www.bio-beurs.nl aanmelden.

Klimaat

Maria van Boxtel, voorzitter programmacommissie Biokennisweek is zeer enthousiast over het geboden programma: ‘Het hoofdthema van de Biokennisweek is ‘Klimaat’. De biologische sector kan oplossingen aandragen voor de uitdagingen van de klimaatverandering. Denk dan bijvoorbeeld aan koolstofopslag in een gezonde bodem, het stimuleren van biodiversiteit in grasland vol klaver en kruiden of extensiever en natuurgericht produceren. Maar denk ook aan wat jij als consument kan doen. En hoe overheden duurzame landbouw kunnen stimuleren.’

Uiteraard wordt in de presentaties ook gekeken naar de nieuwe Farm-to-Fork strategie van de EU, die de biologische sector met een gewenste groei van 25 procent voor grote uitdagingen stelt. ‘Daarom is ook omschakelen naar biologische landbouw een onderwerp in de Biokennisweek’, aldus Van Boxtel. ‘Over al deze onderwerpen bieden we online workshops. De Biokennisweek biedt zo met diverse thema’s en workshops iets voor elke doelgroep. We vertrouwen op veel enthousiaste kijkers en deelnemers.’ Het programma maken we binnenkort bekend via deze website.

 
Lees ook
De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

De Groene Weg start met Nederlandse biologische rundvleesketen

Met het tekenen van een contract voor onbepaalde tijd met biologische melkveehouder Erik van der Velde en biologische vleesveehouder Gert-Jan Stoeten, is De Groene Weg vandaag officieel gestart met de opbouw van een keten van Nederlands biologisch rundvlees.

Reviews, go for it!

Reviews, go for it!

Alleen maar tevreden klanten, daar gaan we voor. Dit klinkt goed, nietwaar? Maar iedereen weet dat het in de praktijk anders werkt. “Niet alles gaat altijd zoals je wilt, iedereen maakt fouten. Het gaat om de manier waarop je het oplost”, zei ooit eens een klant tegen mij.