Bijdendijk en Brandt & Levie presenteren bokworst

Closeup_bokworst_collab

Samen met ambassadeur van het culinair erfgoed Joris Bijdendijk, pakt ook Brandt & Levie het bokkenprobleem aan tijdens Goatober. De chef en Amsterdamse worstenmakers slaan de handen ineen en ontwikkelden samen een droge worst van geit, goed gehouden Nederland varken, Colombo kerrie en dragon.

Tijdens Goatober brengen de initiatiefnemers de bokworst weer terug. De twee hopen hiermee nog meer bij te dragen aan de bekendheid en populariteit van geitenbokjesvlees. Omdat de mannetjes geen melk geven, hebben ze tot nu toe weinig of geen waarde. Maar er worden wel 60.000 tot 70.000 mannetjes geboren. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor het bokkenprobleem.

Iedereen eet wel al te graag geitenkaas of geitenmelk, maar geitenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten terwijl het lekker en gezond is. Veel geitenbokjes worden daarom al na enkele weken geslacht en geëxporteerd of vernietigd. Tijdens Goatober wordt het eten van geitenbok gepromoot, om zo verspilling tegen te gaan en steeds meer bokjes op een fijne manier op te laten groeien bij de boer. De worst is vanaf morgen 2 oktober gelimiteerd verkrijgbaar in de winkels en online te bestellen.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Motie elektronisch identificatiesysteem aangenomen

Motie elektronisch identificatiesysteem aangenomen

De Tweede Kamer steunt de motie van D66-kamerlid Tjeerd de Groot over een elektronisch identificatiesysteem. Dit systeem moet bijdragen aan duurzaamheid en dierenwelzijn.

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens wint Het Beste Idee van Varkensland 2022

Sander Baijens won donderdagavond 24 november de innovatiewedstrijd Het Beste Idee van Varkensland 2022. Zijn idee genaamd ‘BigLife’ voorkomt met behulp van kunstmatige intelligentie biggensterfte in vrijloopkraamhokken. Twan Claessens kreeg de publieksprijs voor zijn Health System.

Bloed, zweet maar samen

Bloed, zweet maar samen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven. Grote multinationals gebruiken het in hun publieke profilering maar de echte innovatie komt vaak van frisse, jonge bedrijven.