Bijdendijk en Brandt & Levie presenteren bokworst

Closeup_bokworst_collab

Samen met ambassadeur van het culinair erfgoed Joris Bijdendijk, pakt ook Brandt & Levie het bokkenprobleem aan tijdens Goatober. De chef en Amsterdamse worstenmakers slaan de handen ineen en ontwikkelden samen een droge worst van geit, goed gehouden Nederland varken, Colombo kerrie en dragon.

Tijdens Goatober brengen de initiatiefnemers de bokworst weer terug. De twee hopen hiermee nog meer bij te dragen aan de bekendheid en populariteit van geitenbokjesvlees. Omdat de mannetjes geen melk geven, hebben ze tot nu toe weinig of geen waarde. Maar er worden wel 60.000 tot 70.000 mannetjes geboren. Goatober is een internationale campagne die ieder jaar plaatsvindt om hiermee aandacht te vragen voor het bokkenprobleem.

Iedereen eet wel al te graag geitenkaas of geitenmelk, maar geitenvlees wordt in Nederland nauwelijks gegeten terwijl het lekker en gezond is. Veel geitenbokjes worden daarom al na enkele weken geslacht en geëxporteerd of vernietigd. Tijdens Goatober wordt het eten van geitenbok gepromoot, om zo verspilling tegen te gaan en steeds meer bokjes op een fijne manier op te laten groeien bij de boer. De worst is vanaf morgen 2 oktober gelimiteerd verkrijgbaar in de winkels en online te bestellen.

[intermezzo: 1]
Lees ook
Vijf jaar Smart Food Alliance

Vijf jaar Smart Food Alliance

Al vijf jaar zet de Smart Food Alliance zich in voor het ontwikkelen van duurzame, gezonde en eerlijke voedselketens door betere samenwerking en meer innovatie. Dit jubileum werd gevierd in aanwezigheid van Minister Staghouwer van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Subsidie voor advies bij verduurzaming mkb-ondernemers

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) komt met de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) voor mkb-ondernemers die geen wettelijke plicht hebben tot energiebesparing maar er wel mee aan de slag willen. Met deze subsidie kunnen ze een adviseur in huren voor advies en ondersteuning bij de uitvoering van maatregelen.

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Druk op bedrijven om te verduurzamen neemt toe maar aandacht lijkt te verslappen

Duurzaamheid staat bij veel bedrijven op de agenda, maar er is nog een lange weg te gaan. Dat zegt Cees Elemans van ING tijdens zijn presentatie ‘Verankering van duurzaamheid in uw businessmodel’ op Food Technology 2022.