Beste bal gehakt van Keurslager Van Hoof uit Udenhout

6 december 2007 redactie

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

AMSTERDAM – Keurslager Jan Karel van Hoof uit Udenhout maakt de beste bal gehakt van Nederland. Hij is op dinsdag 13 november tijdens de Nationale Slagersvakbeurs uit tien finalisten als winnaar uit de bus gekomen.

De beker kreeg hij op de beursvloer uit handen van Johannes van Dam. De jury prees de winnende bal om de uitmuntende geur, kleur én smaak. Voor de smaaktest zijn drie balletjes gehakt van 50 gram verhit tot een kerntemperatuur van 73 graden. Daarnaast is in de winkel – onaangekondigd – 250 gram rundergehakt gekocht. Dit gehakt is getest op hygiëne, temperatuur en de warenaanduiding in de winkel.'

Winnaar Jan Karel van Hoof is superblij met zijn prijs. 'Dit is echt de kroon op m'n werk! Je bent het hele jaar bezig met kwaliteit en dan is het fantastisch om zo'n prijs te winnen.'


Vorig jaar won Slagerij Bles uit Wehl deze wedstrijd.

Altijd op de hoogte blijven?