Bert Foods neemt OQ-Gezond over

SLAGERSWERELD - Bert Foods, groothandel in biologisch vlees en vleeswaren in Esch, slaat haar vleugels uit. In Boxtel heeft Bert Voets de failliete boedel overgenomen van de eco-slagerij OQ-Gezond.

SLAGERSWERELD - Bert Foods, groothandel in biologisch vlees en vleeswaren in Esch, slaat haar vleugels uit. In Boxtel heeft Bert Voets de failliete boedel overgenomen van de eco-slagerij OQ-Gezond.

'De slagerij in Boxtel gaat niet opnieuw open. Wij zijn een groothandel, geen winkel voor particulieren. Je kunt niet twee dingen tegelijk. Maar wat we wel doen, is het klantenbestand van die slagerij helpen. Bij de biologische boerderij De Schoffel richten we een steunpunt in, zodat mensen daar toch vlees en vleeswaren kunnen bemachtigen',vertelt Bert Voets in het Brabants Dagblad.

Horeca
De Esschenaar zit al vanaf 1990 in de biologische branche. In 2003 nam hij het bedrijf van zijn baas uit Eindhoven over en kon zich een jaar later in Esch vestigen op Broxven, op de plek waar bouwonderneming Verhagen zat. 'We hoeven niet meer op en neer te rijden naar Eindhoven en wonen hier bij het bedrijf. Ideaal.' Bert Foods opereert succesvol in de betere horeca en gaat ook op scholen als het Koning Willem I College complete pakketten biologische producten leveren voor de kantine. 'Bij Sofitel Cocagne in Eindhoven, en dat is toch een vijfsterrentent, wilden ze dat wij het ontbijt compleet naar biologisch zouden ombouwen. Dat hebben we gedaan. Maar dat vergt toch flinke inspanningen. Je moet plots 140 ontbijtproducten biologisch in huis hebben. Die halen we veelal uit het buitenland. Daar zijn ze op biologisch vlak veel verder dan hier.'

Een nieuwe loot aan het bedrijf vormt sinds enige tijd ook Banqueting. Dat levert een hele serie biologische afbakproducten. In Zwolle zit het bedrijf Skal, dat er op toe ziet dat bedrijven zoals dat van Bert Voets voldoen aan de strenge normen van het predikaat biologisch.

Lees ook
Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

Te weinig vraag naar duurzaam eten en drinken

De grootste belemmering voor de overgang naar een meer duurzame landbouw is de geringe consumentenvraag naar duurzaam eten en drinken. Dat meldt de Autoriteit Consument en Markt (ACM) op basis van de tweede Agro-Nutri Monitor.

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil keten biologische rundvlees opzetten

De Groene Weg wil een keten voor biologisch rundvlees opzetten. Dat vertelt directeur Allard Bakker in een interview met vakblad De Kalverhouder.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...