Bert Foods neemt OQ-Gezond over
SLAGERSWERELD - Bert Foods, groothandel in biologisch vlees en vleeswaren in Esch, slaat haar vleugels uit. In Boxtel heeft Bert Voets de failliete boedel overgenomen van de eco-slagerij OQ-Gezond.
SLAGERSWERELD - Bert Foods, groothandel in biologisch vlees en vleeswaren in Esch, slaat haar vleugels uit. In Boxtel heeft Bert Voets de failliete boedel overgenomen van de eco-slagerij OQ-Gezond.
'De slagerij in Boxtel gaat niet opnieuw open. Wij zijn een groothandel, geen winkel voor particulieren. Je kunt niet twee dingen tegelijk. Maar wat we wel doen, is het klantenbestand van die slagerij helpen. Bij de biologische boerderij De Schoffel richten we een steunpunt in, zodat mensen daar toch vlees en vleeswaren kunnen bemachtigen',vertelt Bert Voets in het Brabants Dagblad.
Horeca
De Esschenaar zit al vanaf 1990 in de biologische branche. In 2003 nam hij het bedrijf van zijn baas uit Eindhoven over en kon zich een jaar later in Esch vestigen op Broxven, op de plek waar bouwonderneming Verhagen zat. 'We hoeven niet meer op en neer te rijden naar Eindhoven en wonen hier bij het bedrijf. Ideaal.' Bert Foods opereert succesvol in de betere horeca en gaat ook op scholen als het Koning Willem I College complete pakketten biologische producten leveren voor de kantine. 'Bij Sofitel Cocagne in Eindhoven, en dat is toch een vijfsterrentent, wilden ze dat wij het ontbijt compleet naar biologisch zouden ombouwen. Dat hebben we gedaan. Maar dat vergt toch flinke inspanningen. Je moet plots 140 ontbijtproducten biologisch in huis hebben. Die halen we veelal uit het buitenland. Daar zijn ze op biologisch vlak veel verder dan hier.'
Een nieuwe loot aan het bedrijf vormt sinds enige tijd ook Banqueting. Dat levert een hele serie biologische afbakproducten. In Zwolle zit het bedrijf Skal, dat er op toe ziet dat bedrijven zoals dat van Bert Voets voldoen aan de strenge normen van het predikaat biologisch.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
Familiebedrijf Haarsma wijzigt naam in Foodimpuls
Het familiebedrijf Haarsma Foodimpuls, met vestigingen in Heerenveen en Ede, gaat verder onder de nieuwe naam Foodimpuls. Met één merknaam wil de groothandel in versproducten de positie in de markt versterken en nog verder uitbouwen.
Vlees in de media | week 9-2023
Sharon en haar man hebben acht medailles gewonnen op een Europese slagerswedstrijd in Nederland en Blom’s Slagerij sluit zijn deuren. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.
Het moderne ambacht van Nico Sluis Vleeswaren
Voor Nico Sluis Vleeswaren zijn kwalitatieve, ambachtelijke vleeswaren al decennialang heel normaal. Wat het bedrijf in Maarssen dezer dagen echt uniek maakt, is het vermogen om groot- én kleinschalig te produceren. “Wij kunnen nog echt iets bijzonders maken.”