Belgische vleessector in beeld

VLAM_fotoboek Jimmy Kets

Foto: VLAM

Het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM) brengt samen met persfotograaf Jimmy Kets de Belgische vleessector in beeld in een fotoboek. "We willen de kloof tussen de consumenten en het vlees op hun bord verkleinen door hen met beeld en tekst iets bij te brengen over de Belgische vleessector", zegt "Liliane Driesen, woordvoerder VLAM. 

Het boek toont volgens Driesen de liefde van de Belgisce vleessector voor "hun dieren, hun stiel en hun producten.” Er zijn zo'n 100.000 mensen werkzaam in de Belgische vleessector. "Ze worden gedreven door passie, vakmanschap, kwaliteit, en de liefde voor hun stiel. België behoort tot de absolute wereldtop op het vlak van smaak, traceerbaarheid, voedselveiligheid en dierenwelzijn. En daar is de sector terecht trots op."

Het fotoboek moet de kloof tussen consumenten en producten verkleinen. Het brengt de hele keten in beeld. Varkens- en rundveehouders, veevoederfabrikanten, slachthuizen en verwerkingsbedrijven, de slagerij en het restaurant.

De foto's zijn gemaakt door persfotograaf Jimmy Kets. Hij studeerde in 2001 af aan Sint-Lucas Antwerpenen werkt als huisfotograaf bij de krant ‘De Standaard’. Er zijn verschillende tentoonstellingen van zijn werk  geweest en hij won verschillende prijzen, waaronder twee keer de Nikon Promising Young Photographer award, twee Sabam awards en de Photo Press Award voor beste Belgische persfotograaf.

Bron: VLAM

 

Dossiers
Lees ook
Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Verantwoord verpakken op gebruikte of nieuwe machines

Besparing op de totale hoeveelheid verpakkingsmateriaal en streven naar volledige recyclebaarheid blijft een actueel thema tussen retailers en toeleveranciers. Vooral de reductie van plastic krijgt hierin veel aandacht.

Slager Björn van Koppen uit Naaldwijk blijft vernieuwen

Slager Björn van Koppen uit Naaldwijk blijft vernieuwen

Ondernemer Björn van Koppen is een markante verschijning. Kale kop, baard en armen vol tatoeages. De liefde voor het vak spat ervanaf. Dat vak omvat tegenwoordig steeds meer. “Je moet overal een beetje verstand van hebben: vlees, omgaan met klanten, managen en marketing. Je kunt nergens een onvoldoende voor scoren.” Door te investeren in automatisering...

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

De deur niet uit? Doe online inspiratie op!

Er is veel veranderd de afgelopen anderhalf jaar. Een van de grootste veranderingen in het dagelijks leven was toch wel dat alles ineens online moest gebeuren. En ook al kan er nu langzaamaan weer meer, de wereld is nog niet de oude. Waar Vleesmagazine je normaal graag tips voor activiteiten had gegeven, hebben we nu deze Online Inspiratiegids, vol...