BBQ-live streamspektakel voor Support Casper

Buikspek-van-het-varken-is-populair-bij-barbecuefans-die-de-tijd-nemen-voor-gerechten-die-lang-garen-bij-een-lage-temperatuur

Door de noodzakelijk lockdown zijn ook alle barbecuewedstrijden afgelast. Begrijpelijk maar niet leuk. Daarom organiseert Gastropedia op zondag 7 juni de grootste BBQ-livestreamwedstrijd ooit gehouden. Tijdens het event wordt geld ingezameld voor het werk van Support Casper.

Het is de bedoeling dat tientallen teams deze dag gaan barbecueën in hun eigen omgeving. Via een live-verbinding wordt contact gelegd met alle teams en wordt er live gestreden voor winst van de eerste BBQ-livestream wedstrijd. Deze livestream zal via een online evenement op de Facebook van Gastropedia gestreamd worden zodat deze voor iedereen te volgen is.

Teams

Elke team wat zich aanmeldt kan meedoen en ontvangt opdrachten om drie gerechten te maken. De hoofdingrediënten zijn voor iedereen hetzelfde, qua sauzen en garnituren is iedereen vrij om dit zelf in te vullen. De jury kan meekijken op de livestream van het team en de teams kunnen hun talenten laten zien. En wie weet komen er rondreizende correspondenten langs om te kijken en opnames te maken.

BBQ-stream-300x90 Het team wat het beste wordt beoordeeld door de jury is de winnaar van de eerste editie van het BBQ-live stream spektakel. Daarnaast willen we meer doen; We koppelen dit evenement aan een goed doel! Alle teams zetten zich in voor het wetenschappelijk onderzoek naar een behandelmethode tegen alvleesklierkanker dat door Casper van Eijck geleid wordt. Volgers kunnen door te bellen naar Sms ‘CASPER’ naar 4333 eenmalig €3 doneren. Tijdens de uitzending zullen we hier zoveel mogelijk aandacht aan besteden.

Support Casper

Jaarlijks krijgen bijna 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker te horen. Alvleesklierkanker is de op één na dodelijkste soort kanker. Van de gediagnosticeerde patiënten sterft 93 procent binnen een half jaar. Iedere dag overlijden er acht mensen.

Support Casper is de campagne van Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK) en financiert wetenschappelijk onderzoek naar de ontwikkeling van innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker, door gebruik te maken van verschillende oncolytische virussen in combinatie met immunotherapie; Daarnaast zorgt de stichting voor een grotere bewustwording voor deze ernstige vorm van kanker door mensen te informeren en publieksactiviteiten te organiseren.

Casper van Eijck is het gezicht van de campagne van Support Casper. Hij is oncologisch chirurg aan het Erasmus MC, gespecialiseerd in alvleesklierkanker. Daarnaast is hij clubarts van Feyenoord.  Met het geld dat wordt opgehaald door Support Casper heeft Prof. dr. Casper van Eijck (Erasmus MC) een multidisciplinair team samengesteld, het OVIT-consortium (oncolytische viro- immunotherapie), bestaande uit artsen en wetenschappers van diverse academische centra. Zij doen baanbrekend klinisch wetenschappelijk onderzoek naar de mogelijkheden van viro- immunotherapie.

Opgave

Belangstellenden kunnen zich opgeven via: supportcasper@200fahrenheit.nl. Ze ontvangen daarna meer technische informatie over de streaming van het event en informatie over de gerechten. Zie voor meer informatie de website van Gastropedia.

 
Lees ook
Zoektocht naar de beste BBQ slager

Zoektocht naar de beste BBQ slager

Stichting Nationale BBQ weken gaat op zoek naar de beste BBQ slager. Hiermee wll de stichting slagers die het concept BBQ op een verrassende wijze invulling geven, ondersteunen. Aanmelden kan tot en met 15 januari 2022.

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Kabinet scherpt coronamaatregelen aan met avondlockdown

Vanwege de oplopende coronacijfers vond er vrijdag 26 november opnieuw een persconferentie plaats waar het kabinet nieuwe maatregelen aankondigde. Er is gekozen voor een zogenaamde avondlockdown. Wat betekent dit voor de bakker, slager, visspecialist en slijter?

Patémakers met een visie

Patémakers met een visie

Varkens die een fantastisch leven hebben gehad, een ambachtelijk productieproces en clean label en unieke producten. Dat is in een notendop de filosofie achter 1906 – makers van charcuterie. Paté heeft een hoofdrol in het assortiment, alle andere producten zijn daarvan afgeleid. “Paté biedt veel ruimte voor vierkantsverwaarding.”