Barbecue 2020: kleinere groepen en hamburger blijft favoriet

attachment-001_food-image-VLS12474I01

De coronaperiode heeft zijn weerslag op het barbecuegedrag van Nederlanders. Dat blijkt uit onderzoek van De Barbecue Boer. Veel mensen barbecueën alleen met het eigen gezin. Daarbij blijft de hamburger favoriet.

De webshop in barbecuecatering ondervroeg haar klanten en daarvan gaf 42 procent aan alleen met het gezin te barbecueën in coronatijd. 31 procent nodigt wel mensen uit, maar houdt zich netjes aan het aantal toegestane personen. Evenveel mensen geven aan dat ze liever wachten tot het weer mag van de overheid, om dan een uitgebreide barbecue voor veel mensen te organiseren. Slechts 20 procent van de ondervraagden zegt dat corona geen effect heeft op het barbecuegedrag.

Hamburger populair

De ‘good old’ hamburger is een klassieker op de barbecue, zo blijkt uit de enquête. Maar liefst 69 procent van de ondervraagden spreekt een voorkeur uit voor de burger, gevolgd door kipsaté (66 procent) en biefstuk (65 procent). Onderaan bungelt de vegetarische burger met slechts 4 procent, terwijl toch 35 procent van de ondervraagden zegt één of meerdere dagen per week vegetarisch te eten.

De houtskoolbarbecue wint het qua populariteit met 5 procent van de gasbarbecue (38 procent). Dat is volgens De Barbecue Boer wel opvallend, want alle ondervraagden geeft aan zich wel eens te ergeren aan de geur van de barbecue van omwonenden.

 
Lees ook
Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Versoepeling coronamaatregelen – horeca blijft gesloten

Afgelopen vrijdag 14 januari vond er weer een persconferentie plaats over de stand van zaken rondom het coronavirus. Het kabinet versoepelde een aantal coronamaatregelen. Onder andere het onderwijs en de niet-essentiële winkels mogen weer open. De horeca en de culturele sector blijven voorlopig gesloten.

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Nederland gaat opnieuw in lockdown - levensmiddelenwinkels blijven open

Zaterdagavond scherpte de regering opnieuw de coronamaatregelen aan. Sinds zondag 19 december is Nederland evenals vorig jaar in lockdown. De lockdown duurt in elk geval tot 14 januari. Essentiële winkels, waaronder de bakker, slager, visspecialist en slijter, blijven open.

Vooruit kijken

Vooruit kijken

Vooruitkijken, dat doen we traditioneel aan het einde van een jaar. Wat zal het nieuwe jaar ons brengen, welke trends zetten door of komen eraan? Maar dit jaar heb ik er moeite mee.