Bacon verovert Amerika

attachment-001_food-image-VLS6598I01

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro. Amerikanen gebruiken bacon voor alles. Er bestaan zelfs bacon-armbanden en baconpleisters.

NEW YORK – Bacon verovert Amerika in rap tempo. De verkopen stegen vorig jaar met tien procent tot een waarde van bijna 1,6 miljard euro.


Amerikanen gebruiken bacon niet alleen bij hun eieren maar gebruiken het ook als losse snack en als garnering over cake, donuts en snoep.


Internet

Op internet wemelt het daarnaast van bacontopics, zoals eetwedstrijden met bacon, baconserenades en baconrecepten. Een grote hit is bijvoorbeeld de Bacon Explosion, die door Charcutère Food op de Nederlandse markt wordt geïntroduceerd.


Baconkoning

De baconkoning in Amerika heet Dan Phillips, alias de Captain Bacon. Vanuit zijn hoofdkantoor in Napa (CA) verkoopt hij talloze bacon-producten, zoals bacon popcorn, knapperige baconkoekjes en zelfs bacon-zeep, baconpleisters en bacon-armbanden. Op zijn website Bacon of The Month Club verkoopt hij alles wat met bacon te maken heeft.


Volgens nieuwszender CBS, verkoopt Phillips via de website bijna duizend kilo bacon per maand.

Lees ook:

Bacon Explosion naar Nederland (12 maart 2009)

Bacon Explosion dé hit op internet (31 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bacon

Meer over
Lees ook
Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Brancheorganisaties ontwikkelen hitteprotocol voor markten

Zomers kunnen de temperaturen hoog oplopen. Dit kan voor vishandelaren en marktslagers problemen opleveren voor de voedselveiligheid van hun producten. Daarom hebben brancheorganisaties Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), Poeliersbond en Vereniging voor Nederlandse Visspecialisten(VNV) een hitteprotocol ontwikkeld dat 10 juni naar de gemeentes is...

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

Rapport moet schaarse vergunningen ambulante handel tegengaan

De ambulante handel heeft een enorme stap gemaakt op het gebied van ‘schaarse vergunningen’. Voorzitter Henk Achterhuis van de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) heeft een onderzoeksrapport overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer.Verschillende ambulante handelaren, waaronder bakkers, slagers en visspecialisten, hebben de geldigheidsduur...

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets introduceert notering prijsmutaties

DCA-Markets, onderdeel van DCA Groep, is vanaf 14 oktober 2019 begonnen met de wekelijkse DCA-notering prijsmutaties varkensvleesonderdelen. Dit zijn de gemiddelde slachterij/grossier prijsmutaties voor de lopende week ten opzichte van die van de week daarvoor.Het gaat bij de noteringen om: Karkas, Buiken, Hammen, Spek, Ribben, Wangen, Nekken met been,...