AvG: 'Geen interesse in Wessanen-snacks

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

AMSTERDAM - Snackfabrikant Ad van Geloven (AvG) had geen interesse in de overname van de diepvriessnacks van Wessanen. Directeur Hans Vermeulen van AvG vindt het niet passen. 'Maar ik wist ook niet dat het te koop stond.

AMSTERDAM - Snackfabrikant Ad van Geloven (AvG) had geen interesse in de overname van de diepvriessnacks van Wessanen. Directeur Hans Vermeulen van AvG vindt het niet passen. ‘Maar ik wist ook niet dat het te koop stond.’


'Bovendien zijn we ook nog druk doende om de overname van Mora te integreren. Het is bijna rond, maar nu moet je gaan consolideren. Daar wil ik dit jaar het rendement van gaan zien', vertelt Vermeulen tegen Betten Beursmedia.  Om die reden was hij ook niet geïnteresseerd in Habek.


Vermeulen reageerde op het nieuws vandaag, dat Wessanen een nieuwe bedrijf opricht om de productie van snacks van Beckers en Habek in onder te brengen.


Overigens is het nog maar de vraag of de NMa een samengaan met AvG zou hebben goedgekeurd. Ad van Geloven was vorig jaar na de overname van Mora (dat werd gekocht van Unilever) de nummer-1 op de Nederlandse markt voor snacks. ‘En Wessanen staat tweede’, zegt Vermeulen.


Door de fusie tussen Beckers en Habek gaat de Beckers-fabriek in Tilburg dicht. Hans Vermeulen laat weten nog mensen voor de productiefaciliteit van AvG in Tilburg te zoeken.


Lees ook:

Beckers snackfabriek Tilburg sluit (13 april 2007)


Ad van Geloven koopt Mora

Cafetaria's kiezen voor snacks private label (29 september 2006)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?