AvG: 'Geen interesse in Wessanen-snacks

attachment-001_food-image-VLS3371I01

AMSTERDAM - Snackfabrikant Ad van Geloven (AvG) had geen interesse in de overname van de diepvriessnacks van Wessanen. Directeur Hans Vermeulen van AvG vindt het niet passen. 'Maar ik wist ook niet dat het te koop stond.

AMSTERDAM - Snackfabrikant Ad van Geloven (AvG) had geen interesse in de overname van de diepvriessnacks van Wessanen. Directeur Hans Vermeulen van AvG vindt het niet passen. ‘Maar ik wist ook niet dat het te koop stond.’


'Bovendien zijn we ook nog druk doende om de overname van Mora te integreren. Het is bijna rond, maar nu moet je gaan consolideren. Daar wil ik dit jaar het rendement van gaan zien', vertelt Vermeulen tegen Betten Beursmedia.  Om die reden was hij ook niet geïnteresseerd in Habek.


Vermeulen reageerde op het nieuws vandaag, dat Wessanen een nieuwe bedrijf opricht om de productie van snacks van Beckers en Habek in onder te brengen.


Overigens is het nog maar de vraag of de NMa een samengaan met AvG zou hebben goedgekeurd. Ad van Geloven was vorig jaar na de overname van Mora (dat werd gekocht van Unilever) de nummer-1 op de Nederlandse markt voor snacks. ‘En Wessanen staat tweede’, zegt Vermeulen.


Door de fusie tussen Beckers en Habek gaat de Beckers-fabriek in Tilburg dicht. Hans Vermeulen laat weten nog mensen voor de productiefaciliteit van AvG in Tilburg te zoeken.


Lees ook:

Beckers snackfabriek Tilburg sluit (13 april 2007)


Ad van Geloven koopt Mora

Cafetaria's kiezen voor snacks private label (29 september 2006)

Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Lees ook
Nieuwe eigenaar Keurslager Looman

Nieuwe eigenaar Keurslager Looman

Keurslager Looman in Schoonhoven krijgt een nieuwe eigenaar. Slagerij Gelderblom neemt vanaf 1 augustus de slagerij over.

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.