Atria koopt Zweedse Sardus

attachment-001_food-image-VLS3177I01

HELSINKI - Fins vleesconcern Atria koopt het Zweedse voedingsconcern Sardus, fabrikant van vleeswaren, en verschillende premiummerken kant-en-klaar-maaltijden en diepvriesproducten.

HELSINKI - Fins vleesconcern Atria koopt het Zweedse voedingsconcern Sardus, fabrikant van vleeswaren, en verschillende premiummerken kant-en-klaar-maaltijden en diepvriesproducten.


De bundeling is volgens de Finnen een logische strategische stap in een markt die steeds meer wordt beheerst door sterke internationale detailhandelsketens die met hun huismerken en discountinzet een grote druk leggen op het prijsniveau.


Atria heeft op basis van een onderhandse transactie al ruim 57 procent van het belang in Sardus weten te verwerven en doet daarom nu een bod op de resterende aandelen. Alles bij elkaar betaalt Atria 128 miljoen euro voor de aankoop. Sardus haalde vorig jaar een omzet van zo’n 235 miljoen euro.


Atria is één van de twee leidende vleesconcerns in Finland met ook aanzienlijke activiteiten in de omringende landen, waaronder Zweden, Rusland, Estland en Litouwen.


Onlangs deed het concern een vergeefse poging zijn positie in Zweden te versterken via de aankoop van Swedish Meats, maar dat bedrijf werd ingelijfd door Atria’s concurrent HK Ruokatalo.


Lees ook:

Zweeds/Finse vleesfusie nadert afronding (15 december 2006)


Atria verhoogt bod op Swedish Meats (13 december 2006)


Finnen vechten om Swedish Meats (29 november 2006)

Lees ook
Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...