artikel

Jumbo: recall 130 soorten vleeswaren

Nieuws 281

Supermarktketen Jumbo roept zo’n 130 vleeswarenproducten terug. Oorzaak is de mogelijke besmetting met listeria van producten die door vleeswarenproducent Offerman zijn bereid in een fabriek in Aalsmeer. Ook Aldi is getroffen.

Jumbo: recall 130 soorten vleeswaren
Foto: Diederik van der Laan

Offerman heeft de vleeswaren ook geleverd aan Aldi, Versunie, Sligro en Bidfood. Zij zullen zelf consumenten en afnemers zo snel mogelijk duidelijk informeren welk gedeelte van het assortiment het betreft, aldus Offerman.

Jumbo publiceert lijst 130 producten

Jumbo heeft inmiddels gereageerd en komt met een lijst van producten die consumenten beter niet kunnen consumeren. De recall betreft geen artikelen die nog in de winkels liggen. ‘Vleeswaren die nog in de schappen liggen, zijn veilig om te consumeren’, schrijft Jumbo op zijn eigen website. Jumbo heeft daar ook de de lijst met producten gepubliceerd, het betreft allemaal vleeswaren onder het eigen merk van Jumbo.

Aldi haalt vier artikelen terug

Bij Aldi is de recall een stuk beperkter. Het gaat bij de prijsvechter om vier producten. Ook de discounter meldt dat de vleeswaren die nog in de winkel liggen veilig zijn.

Bacterie gevaarlijk voor kwetsbare groepen

De listeria-bacterie kan ernstige maagproblemen veroorzaken die vooral zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem treffen.

Lees ook: Recall: Jumbo-vlees bevat salmonella

Reageer op dit artikel