artikel

Wapenaar krijgt officieel Gouden Slagersring uitgereikt

Nieuws 1086

Culinair slager Arno Wapenaar uit Vlaardingen heeft officieel de Gouden Slagersring ontvangen. Namens Vleesmagazine reikte hoofdredacteur Marijke Buijs de felbegeerde zegelring uit. Wapenaar won met de Power Meat-bar in april de prestigieuze innovatiewedstrijd.

Wapenaar krijgt officieel Gouden Slagersring uitgereikt
(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto : Fred Libochant Vlaardingen / Arno Wapenaar, van de gelijknamige slagerij, is de winnaar van de Gouden Slagersring.

Wapenaar deed dit keer voor het eerst mee met de wedstrijd om de Gouden Slagersring. ‘Je leest het natuurlijk wel ieder jaar dat de wedstrijd er is, maar ik had eigenlijk nooit direct een idee. Dit jaar was dat anders. Ik had nu een ingeving. Dat ik de ring ook zou winnen, had ik niet gedacht. Ik ben er echt heel erg trots op.’

Na het winnen van de Gouden Slagersring heeft Arno Wapenaar een paar honderd Power meat bars verkocht.

Studenten onderzoeken afzetmogelijkheden van Power Meat-bar op sportscholen.

Vooral de weg naar de uitreiking toe, heeft de sympathieke slager als heel bijzonder ervaren. ‘Het is een moeilijke wedstrijd, maar ook erg leuk. Spannend ook. Ik heb er ook niet alleen aan gewerkt. Mijn neefje zit op de koksschool en we hebben avonden samen gewerkt om het product te testen en te vervolmaken. Het was mijn zus die aankwam met de zaadjes die we uiteindelijk op de vleessnack hebben gebruikt. Het was heel bijzonder om met meerdere enthousiaste mensen bezig te zijn met de ontwikkeling van het product.’

Misschien was de aanloop naar de uitreiking nog wel leuker, dan het winnen van de ring zelf

‘Misschien was de aanloop naar de uitreiking nog wel leuker, dan het winnen van de ring zelf’, gaat Wapenaar verder. ‘Wat niet wil zeggen dat ik niet ontzettend blij en trots ben met deze bijzondere ring hoor’, zegt hij lachend.

LEES OOK: Arno Wapenaar winnaar Gouden Slagersring

De consument moet nog wel een beetje wennen aan het winnende product dat Wapenaar heeft ontwikkeld. ‘Het is natuurlijk anders dan met de gehaktbal en de spare-rib. Dat zijn producten die de consument kent. Dat is nu anders. Het is omzet-technisch een stuk lastiger. Ik heb inmiddels wel enkele honderden gezonde vleesrepen verkocht. Zeker nadat we via een artikel in een plaatselijke krant kenbaar konden maken dat we de Gouden Ring hadden gewonnen. We hebben toen ook proeverijen georganiseerd. We sneden stukjes van de reep en presenteerden het met het bittergarnituur. Daar hadden we eerlijk gezegd eerder helemaal niet aan gedacht. Het product heeft dus meer mogelijkheden dan we dachten.’

Studenten onderzoeken afzetmogelijkheden

Een van de zaterdaghulpen van Wapenaar, een student retail-management aan de Hogeschool Rotterdam, gaat onderzoeken of de Power Meat-bar bij sportscholen afgezet kan worden. Dit onderzoek wordt uitgevoerd samen met een student voedingstechnologie, die meer de gezondheidsaspecten van de Power Meat-bar zal benadrukken.

Wapenaar al bijna zestig jaar een begrip

Culinaire Slagerij Wapenaar is al bijna zestig jaar een ambachtelijk familiebedrijf en een begrip in Vlaardingen en omstreken. Het begon in 1955 op de Hoogstraat, waar Hugo Wapenaar zijn slagerij had. Inmiddels hebben de drie kleinkinderen van Hugo de leiding overgenomen: Marianne Kortleven-Wapenaar (Hogendorplaan), Arno Wapenaar (Loper), en Edwin Wapenaar (Beckmansingel) hebben in Vlaardingen nu ieder hun eigen filiaal. Samen met een team van circa dertig enthousiaste medewerkers houden de drie vennoten de naam ‘Wapenaar’ hoog.

Wedstrijd om de Gouden Slagersring

De Gouden Slagersring is een initiatief van Vleesmagazine in samenwerking met de brancheorganisatie KNSSVO vakopleiding food en de Broederschap van de Gouden Slagersring en wordt al sinds 1953 uitgereikt. In aanmerking komen innovatieve producten die voor minstens 40 procent uit vlees bestaan en een significant lager natriumgehalte hebben (waarbij de receptenmap voor het Slagersbedrijf de norm is) en economisch goed te vermarkten zijn.

Recepten van genomineerden

Lees in het meinummer 2018 van Vleesmagazine de recepten van alle genomineerde deelnemers, inclusief het recept van de Power Meat-bar. Nog geen abonnee van Vleesmagazine? Vraag dan snel een kennismakingsabonnement aan via deze website.

Lees meer in het Gouden Slagersring-dossier

Lees meer in het Gouden Slagersring-dossier

Foto's

Reageer op dit artikel