And the winner is....

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

DOETINCHEM - Met overmacht is de cartoon 'paardensnack' door de lezers van Meatandmeal.nl gekozen tot Cartoon van het Jaar 2007

DOETINCHEM - Met overmacht is de cartoon 'paardensnack' door de lezers van Meatandmeal.nl gekozen tot Cartoon van het Jaar 2007

De cartoon werd gemaakt naar aanleiding van de actie 'Na de dresuur in de frituur' van Wakker Dier. Daarmee wilde de organisatie consumenten erop wijzen dat er paardenvlees werd verwerkt in frikandellen.

Op de cartoon is Anky van Grunsven te zien op haar paard Salinero, die ze na alle commotie wellicht nooit meer anders zal zien dan als frikandel...?

 

Op de tweede plaats eindigde de cartoon 'Mensenvlees'. Daarop is Georgina Verbaan te zien die haar tanden wil zetten in vriendje Jort Kelder. De cartoon werd gemaakt naar aanleiding van het bericht dat Verbaan benieuwd is naar de smaak van mensenvlees.

Gedeeld derde werden de cartoons ''Afgebrand'

over de kritiek op de worstjes Ziggies van Zwanenberg

en Kassa! ...

...over de ophef over het gebruik van seperatorvlees in AH-hamburgers.

Winnaar

Arno Verbunt van vleesbedrijf Goedegebuur is winnaar geworden van een gratis toegangskaart t.w.v. 299 euro voor ons vleescongres op 28 maart a.s.

Verloting

De tien cartoons die hebben meegedaan voor de titel gaan wij ook nog verloten. Wie een van de cartoons wil hebben, moet voor donderdagochtend 14 februari 10.00 uur een mailtje sturen naar Meat & Meal. Geef aan welke cartoon u graag wilt hebben. Wees snel, want op = op.

Bekijk hier nog eens alle cartoons

Lees ook:

And the winner is... ( winnende cartoon 2006)

 

Altijd op de hoogte blijven?