Amster-Damhertenrookworst wint Horecava Innovation Award

47506481_2372415459500495_5984405652682833920_n

De Amster-Damhertenrookworst van Pieter van Meel Wild en Gevogelte in Amsterdam heeft de Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage gewonnen. De rookworsten zijn gemaakt van ambachtelijk geproduceerde vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen. Heerlijk van smaak, bovendien halal.

De winnaar van Horecava Innovation Award in de categorie Food & Beverage is de Amster-Damhertrookworst, een ambachtelijk geproduceerde rookworst met vlees van damhert uit de Amsterdamse Waterleiding-duinen. Damhertenvlees wordt door Pieter van Meel aangeboden in verschillende toepassingen. De rookworst is een herkenbaar product met een zeer goede smaak. Daarnaast wordt het vlees ook verwerkt in producten die aangeboden worden bij de Voedselbank. Het feit dat deze rookworst ook halal is, maakt hem voor een bredere doelgroep bereikbaar.

Overige genomineerden

  • Nevel Artisan Ales komt met Aard, drank van houtgerijpt wild bier, geblend met kvass van oud desembrood, rode biet en absintalsem. Qua smaak tussen bier en wijn in, gastronomisch goed inzetbaar.
  • De Balletjes van FrietHoes is een borrelsnack gemaakt van de reststromen van duurzame verse frietproducent. Te frituren balletjes van aardappelafsnijsels met kaas en IPA bier op smaak gebracht.
  • Kukki Cocktails zijn spannend ogende cocktails met ijsblokjes en vers fruit, ín de fles. 18 maanden houdbaar, zonder chemische toevoegingen. Maakt nieuwsgierig.

Horecava Innovation Award

De jury selecteerde in vier categorieën (Food & Beverage, Concepts, Interior & Design, Digital, Apps & Social Media en Equipment & Services) zestien veelbelovende producten en diensten uit 189 inzendingen.Tijdens de opening van de 63ste Horecava, op maandag 7 januari 2019 in RAI Amsterdam, worden de categoriewinnaars, de overall winnaar en de winnaar van de Karel de Vos Duurzaamheid Award bekend gemaakt.

[intermezzo:1]
Lees ook
Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Nieuwe coronamaatregelen: horeca gaat weer open

Dinsdagavond 25 januari maakte de overheid versoepelingen van de coronamaatregelen bekend. Onder voorwaarden mag Nederland vanaf woensdag 26 januari wat meer open. Dit zijn de belangrijkste veranderingen voor de winkels en horeca.

Gouden Slagersring keert terug in 2022

Gouden Slagersring keert terug in 2022

De vakwedstrijd de Gouden Slagersring maakt dit jaar een doorstart. In 2022 kunnen ambachtelijke slagers weer hun innovatieve producten presenteren aan een deskundige jury. De beste slager wint de Gouden Slagersring en treedt toe tot het zogenoemde Broederschap van de Gouden Slagersring.

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Horecaslagers komen in de problemen door horecasluiting

Tijdens de persconferentie van afgelopen vrijdag 14 januari kondigde het kabinet enkele versoepelingen aan. Maar de horeca blijft voorlopig gesloten. Dit treft niet alleen de horecaondernemers, maar ook de leveranciers, zoals de horecaslagers. Zij dreigen in de knel te komen.