Amerikaans rundvleesbedrijf klaagt tv-zender aan

17 september 2012 Suzanne de Heer

Het bedrijf houdt de tv-zender verantwoordelijk voor de financiële schade van 1,2 miljard dollar (913 miljoen euro) nadat deze foutieve, bezwaarlijke en minachtende argumenten over het bedrijf heeft verspreid via hun kanaal. Het bedrijf moest hierdoor noodgedwongen een aantal vestigingen sluiten en 650 mensen ontslaan, schrijft Boerderij.

Het bedrijf eist nu van de tv-zender, twee voormalige medewerkers van de vleesinspectiedienst van het ministerie van landbouw en een voormalig medewerker van Beef Products Inc.

'Pink slime' is restvlees dat wordt gewonnen uit beenderen. Het wordt behandeld met ammoniak om bacteriegroei tegen te gaan en als ingevroren product verhandeld en toegepast in gehaktproducten. In maart van dit jaar ontstond in Amerika een heftig debat over de toepassing van het product. Er zou sprake zijn van economische fraude. Productie van 'pink slime' zoals in Amerika is in Europa niet toegestaan. Volgens het Amerikaanse ministerie van landbouw is het vlees dat 'pink slime' bevat veilig. Wanneer de rechter uitspraak doet over deze zaak en of ABC news een schadebedrag moet betalen is nog niet bekend.

Bron: Boerderij

Altijd op de hoogte blijven?