Airjec-luchtgenerator voor waterzuivering vleesverwerking

Airjec

Het Duitse Rithco Papertech GmbH en het Nederlandse HedraTech Int. introduceren de gepatenteerde Airjec op de Nederlandse markt. Deze hydrodynamische luchtgenerator produceert op innovatieve wijze micro-luchtbellen in een vloeistofstroom. De innovatie kan gebruikt worden voor waterzuivering in de vleesverwerkende industrie.

Airjec is geschikt voor flotatietechnieken (DAF) en het ontinkten van gerecycled papierstof. Andere toepassingsgebieden zijn waterzuivering binnen industriële productieomgevingen en voedselverwerkingsindustrie, maar ook gemeentelijke rioolwaterzuivering. Optimale beluchting zorgt ervoor dat onzuiverheden in water zich hechten aan de micro-luchtbellen en zo effectief en eenvoudig uit de vloeistof zijn te scheiden. In tegenstelling tot de bestaande lucht-waterreactor, is de Airjec een energiezuinig en kostenbesparend alternatief voor flotatietechnieken.

Werking en toepassing

De Airjec genereert direct onder druk, een mix van kleinere en grotere luchtbellen in de influent. Hierdoor wordt een lucht-waterreactor of bruisbuis overgeslagen. De mix van kleine en grotere belletjes werkt effectief op vuildeeltjes van verschillende afmetingen. Eén van de grote voordelen is dat er geen gebruik wordt gemaakt van perslucht. Ook is er met de Airjec, bij gebruik van een lucht-waterreactor, geen effluent water nodig en geeft de flotatie-unit ongeveer 15 tot 20 meer opbrengst.

Stabiel proces

De Airjec zorgt voor een zeer stabiel proces en heeft een zeer lange levensduur met weinig onderhoud, omdat er geen bewegende delen zijn. Als tijdens het proces chemicaliën worden toegevoegd, kan de Airjec® deze zonder verdunning optimaal mengen in de influent. De relatief kleine Airjec kan eenvoudig in een bestaande leiding worden geplaatst.

Andreas Ritter, directeur Rithco, kijkt uit naar de samenwerking: ‘Overal waar lucht en water gemengd moeten worden, is de Airjec een effectieve en duurzame oplossing. Met HedraTech heeft Rithco een sterke partner gevonden voor de introductie van deze innovatieve luchtgenerator op de Nederlandse markt. Zo kunnen we onze marktpositie binnen Europa nog verder verstevigen.’

Volgens Gerrit Schepers, directeur en oprichter van HedraTech, biedt de Airjec toegevoegde waarde voor de Nederlandse markt ten opzichte van bestaande methoden. ‘In deze tijden van duurzamer ondernemen, energiebesparing en de noodzaak tot energietransitie kan dit apparaat zorgen voor een verlaging van de bedrijfskosten. Juist de eenvoud van de Airjec biedt op het gebied van duurzaamheid enorme voordelen, zoals een aanzienlijke energiebesparing en efficiencyverhoging.’

Rithco Papertec

Rithco Papertec GmbH, gevestigd in het Duitse Krefeld, ontwikkelt speciale concepten ter ondersteuning van waterbesparende processen. Toepassingsgebieden zijn industriële omgevingen zoals de papierindustrie en foodsector, maar ook afvalwaterzuivering voor gemeentelijke overheden. Rithco richt zich ook op energieoptimalisatie en effectief gebruik van ruwe grondstoffen. Sinds 2005 zijn waterbehandeling en optimalisatie van het waterverbruik bij de papierproductie een belangrijk onderdeel van de strategie van Rithco. Sinds 2010 is dit uitgebreid met energiebesparing. Rithco heeft zeer veel geïnvesteerd in productontwikkeling en productoptimalisatie om grote besparingen te realiseren op het gebied van water, afvalwater, papier en energie.

HedraTech Int.

HedraTech Int is een agentschap en advies/engineeringsbureau gespecialiseerd in producten, diensten en oplossingen voor de papier- en procesindustrie in de Benelux. HedraTech vertegenwoordigt diverse internationale bedrijven die specifieke technologische oplossingen bieden voor de papier- en procesindustrie, zoals stoom en condensaat systemen, aerothermische systemen, halventilatie en waterzuivering systemen.

 
Lees ook
Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vaess anticipeert op wensen van de klant

Vorig jaar voerde het toenmalige Vaessen-Schoemaker als onderdeel van een rebranding een naamswijziging door. Het 76-jarige bedrijf ging voortaan door het leven als Vaess. Wat heeft geleid tot het succes – dat tot de dag van vandaag voortduurt – van dit voedingsingrediëntenbedrijf?

Energietransitie

Energietransitie

Het zal u niet ontgaan zijn. We moeten af van fossiele brandstoffen en vol inzetten op verduurzaming. Dat geldt zowel voor particulieren als voor ondernemingen. Welke ontwikkelingen zijn er?

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.