Actie tegen Week van de Vleeswaren

13 augustus 2012 Edwin Rensen

AMSTERDAM – De dierenwelzijnsstichting Varkens in Nood, lanceert deze week een tegenhanger van de Week van de Vleeswaren.

AMSTERDAM – De dierenwelzijnsstichting Varkens in Nood, lanceert deze week een tegenhanger van de Week van de Vleeswaren.

De actie heet Week van de Vleeswaarheden. Varkens in Nood vindt het 'onacceptabel' dat de vleessector een hele week besteedt aan het eten van vlees. Tijdens de Week van de Vleeswaren worden onder meer proeverijen gehouden in supermarkten. Als tegenhanger van de vleespromotieweek, plaatst Varkens in Nood daarom uit protest elke dag een 'vleeswaarheid' op haar website.

Klacht

De stichting heeft daarnaast een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie tegen Vlees.nl. Dit initiatief van het Productschap Vlees, Vee en Eieren, maakt zich volgens Varkens in Nood schuldig aan misleiding.

Misleidend

Vlees.nl is sinds april 2010 online en heeft als doelstelling ‘het imago van Nederlands vlees en de productie daarvan’ te bevorderen. Varkens in Nood heeft de inhoud van de website laten onderzoeken. Uit deze inventarisatie komt - volgens Varkens in Nood - naar voren dat de aangeboden informatie in veel gevallen onvolledig, onjuist of zelfs misleidend is en daarmee niet voldoet aan de richtlijnen van de Reclame Code Commissie.

Varkens in Nood bestrijdt onder meer de bewering dat Nederland koploper is op het gebied van dierenwelzijn.

Meer over de Week van de Vleeswaren in Vleesmagazine van 21 september en 19 oktober.

Lees ook:
Nicolette van Dam opent Week van de Vleeswaren (13 september 2010)
Vleeswaren méér dan broodbeleg (3 september 2010)
Nicolette van Dam ambassadeur Week van de Vleeswaren (13 augustus 2010)
Week van de Vleeswaren in de steigers (15 maart 2010)
Spare Ribs Trophy 2009 naar slager Elshout (30 juni 2009) 

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over vleeswaren

 

 

Altijd op de hoogte blijven?