ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

Foto: VanDrieGroup

VanDrie Group mag de Nederlandse activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. "De bedrijven zien uit naar een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en visie op de markt", schrijft VanDrie Group in het persbesluit.

A.J. van Dam Beheer b.v. is actief in diverse disciplines in de kalversector. De activiteiten omvatten de handel in en het op contract houden van kalveren. De familie Van Dam startte het bedrijf in 1979. Het bedrijf heeft een omzet van 120 miljoen euro en heeft veertien medewerkers. De familie Van Dam blijft de activiteiten van het bedrijf buiten Nederland onverminderd en zelfstandig voortzetten.

Ook VanDrie Group is een Nederlands familiebedrijf. Het bedrijf maakt producten op het gebied van kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders, zuivelgrondstoffen en kalfsvellen. Met een omzet van 2,4 miljard euro biedt het bedrijf werkgelegenheid aan ongeveer 2.600 personen.

ACM verwacht dat de overname geen grote gevolgen voor de concurrentie in de hele kalverketen. "Het is niet waarschijnlijk dat de Van Drie Group concurrenten kan uitsluiten van de markt door bijvoorbeeld tijdelijk hoge vergoedingen te geven aan melkveehouders en handelaren bij de inkoop van kalveren", schrijft ACM op de website. 

 

Dossiers
Lees ook
ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Nieuwe eigenaar Keurslager Looman

Nieuwe eigenaar Keurslager Looman

Keurslager Looman in Schoonhoven krijgt een nieuwe eigenaar. Slagerij Gelderblom neemt vanaf 1 augustus de slagerij over.

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco lanceert nieuwe convenience-lijn voor de horeca

Vitelco brengt onder de naam Duke's Cuisine een nieuwe conveniencelijn voor de horeca op de markt. Het assortiment bestaat uit gegaarde, verse en bevroren kalfs-, rund- & varkensvleesproducten.