ABN Amro betaalt pin-geld sneller uit

pin

Na Rabobank gaat ook ABN Amro ondernemers sneller voorzien van het geld van pintransacties in de winkel.

Vanaf komend weekeinde kunnen ondernemers, als ze een pincontract bij de bank hebben, altijd binnen 24 uur over hun omzet beschikken. Ook op dagen dat de bank gesloten is, wordt het pin-geld binnen een etmaal bijgeschreven.

Detailhandel Nederland hoopt dat andere banken volgen

Detailhandel Nederland reageert verheugd op de aankondiging. ‘Dat nu ook ABN AMRO snel pin-geld gaat bijschrijven, laat zien dat het mogelijk is. Hiermee is de weg vrij voor andere banken, zoals ING, om dit voorbeeld te volgen’, zegt woordvoerder Michel van Bommel van de belangenvereniging voor winkeliers.

Sneller beschikken over pin-geld al lang gekoesterde wens

Snellere stortingen van het pin-geld is een lang gekoesterde wens van veel ondernemers. Er wordt al langer gewerkt aan afspraken om ook in het weekeinde transacties tussen banken onderling mogelijk te maken. Dat moet echter in Europees verband geregeld worden en dat kost tijd. Een oplossing wordt op zijn vroegst pas in 2019 verwacht.

Eerder pas pin-geld op eerste werkdag

Eerder kregen winkeliers de gepinde weekendomzet of de opbrengsten op feestdagen bijgeschreven op de eerstvolgende werkdag. ABN Amro betaalt de pinomzet nu vooruit aan ondernemers, omdat de pintransacties gegarandeerd zijn. De bank heeft ruim 40.000 winkeliers met zo’n pinovereenkomst.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Dalende verkopen bij voedingsspeciaalzaken en supermarkten

Dalende verkopen bij voedingsspeciaalzaken en supermarkten

In 2022 zagen voedingsspeciaalzaken en supermarkten hun verkopen dalen. Oorzaken zijn onder andere de heropening van de horeca en de huidige recessie. ABN AMRO verwacht dat deze daling zich in 2023 voortzet.

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

Verkoop vlees- en zuivelvervangers vlakt af, maar ABN AMRO verwacht verdubbeling in 2030

De afgelopen jaren groeide de verkoop van vlees- en zuivelvervangers explosief, maar deze lijkt nu af te vlakken. Desondanks verwacht ABN AMRO de komende acht jaar een verdubbeling van de verkoop van plantaardige alternatieven.

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

ABN AMRO: winstmarges in food onder druk

De stijgende kosten voor energie, grondstoffen en lonen in combinatie met de dalende koopkracht zetten de winstmarges in food onder druk. Dit gaat ten koste van verduurzaming en innovatie in foodsector. Dat blijkt uit de sectorprognose Food 2022-2023 van ABN AMRO.