Aantal slagerijen neemt flink af

attachment-008_food-image-VLS11034I08

Gespecialiseerde vleesverkopers hebben het bijltje er de afgelopen jaren op grote schaal bij neergelegd. Het aantal slagerijen is met 17 procent gedaald, terwijl het aantal poeliers met 14 procent is afgenomen.

Het aantal agf-specialisten is in zeven jaar tijd met 23 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Viswinkels zijn het snelsgroeiende segment onder de speciaalzaken. Het aantal winkels dat buitenlandse voeding verkoopt nam ook fors toe. Hiervan zijn er 20 procent meer dan zeven jaar geleden. In aantallen zaken tonen ook kaasspeciaalzaken (+9 procent), banketbakkers (+4 procent) en bakkers (+2 procent) een positieve trend.

Meer over
Lees ook
‘Elke slager geeft unieke draai aan gerechten’

‘Elke slager geeft unieke draai aan gerechten’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Vandaag het tweede deel van deze rondvraag met Sven de Ridder van versAlert.

Vleesbranche in de media – Week 24

Vleesbranche in de media – Week 24

De nieuwe cao voor het Slagersbedrijf, de populariteit van de barbecue en een Leidse slager over de coronacrisis. Wat lazen we deze week over de vleesbranche? Een greep uit de media.

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

‘Ik wil nu álles weten over de slagerij’

Demi van Wijk (25) is verkoopster in de slagerij, maar stond ook regelmatig over het muurtje van de productie te gluren. Ze wil graag slager worden en uiteindelijk haar eigen slagerij openen. Daarom doet ze nu de mbo-opleiding Productiemedewerker slagerij bij SVO.