Aantal slagerijen neemt flink af

attachment-008_food-image-VLS11034I08

Gespecialiseerde vleesverkopers hebben het bijltje er de afgelopen jaren op grote schaal bij neergelegd. Het aantal slagerijen is met 17 procent gedaald, terwijl het aantal poeliers met 14 procent is afgenomen.

Het aantal agf-specialisten is in zeven jaar tijd met 23 procent afgenomen. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Viswinkels zijn het snelsgroeiende segment onder de speciaalzaken. Het aantal winkels dat buitenlandse voeding verkoopt nam ook fors toe. Hiervan zijn er 20 procent meer dan zeven jaar geleden. In aantallen zaken tonen ook kaasspeciaalzaken (+9 procent), banketbakkers (+4 procent) en bakkers (+2 procent) een positieve trend.

Meer over
Lees ook
Eendenham

Eendenham

Dit recept, dat wordt me er eendje. Tot zover de discutabele woordgrappen. Voor deze editie van Vleesmagazine heb ik een eendenham gemaakt. Nog niet eerder vertoond op de markt. Wel heb ik dit product een keer gemaakt tijdens de training Worstmaker die ik verzorg bij SVO.

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

‘Blij met verantwoordelijkheid die ik krijg’

Maurits Hein wist na de middelbare school nog niet precies wat hij wilde gaan doen, maar na een zoektocht koos hij vol enthousiasme voor het slagersvak. Hij werkt bij Slagerij Pott en Zoon in Utrecht en volgt bij SVO de mbo-opleiding Verkoopmedewerker slagerij.

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Kabinet schrapt verbruiksdrempel TEK

Het kabinet laat de verbruiksdrempel voor de Tegemoetkoming Energiekosten vervallen. Dit betekent dat ook bedrijven die minder dan 5.000 m3 gas of 50.000 kilowattuur elektriciteit gebruiken in aanmerking komen voor deze steunmaatregel.