A-Meals en A-Meats sluiten en verhuizen

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

KAMPENHOUT – De fabriek van diepvriesmaaltijden-producent A-Meals en de gehaktafdeling A-Meats in het Vlaamse Kampenhout gaat sluiten.

KAMPENHOUT – De fabriek van diepvriesmaaltijden-producent A-Meals en de gehaktafdeling A-Meats in het Vlaamse Kampenhout gaat sluiten.

De activiteiten worden ondergebracht bij Frigilunch in Veurne, dat recent is overgenomen door de moedermaatschappij van A-Meals.

Problemen

Het bedrijf kampt al enkele jaren met financiële problemen en de schuldenlast is momenteel zo hoog dat die niet meer gecompenseerd kan worden door de omzet, meldt de Belgische website Vilt.be.

Vergunning

Anderzijds zijn er praktische problemen. Frostinvest, dat eigenaar is van de gronden in Kampenhout, wil de terreinen verkopen. Daarnaast krijgt A-Meals geen vergunning meer van de gemeente Kampenhout.

Verhuizen

Er zouden problemen zijn met onder meer de brandveiligheid en de voedselhygiëne. De directie wou de onderneming nog proberen te verhuizen naar Bornem, maar die poging mislukte.

De 41 medewerkers in Kampenhout krijgen de mogelijkheid mee te verhuizen, maar de directie verwacht niet dat hier veel animo voor is, gezien de grote afstand.

A-Meals levert vooral kant-en-klare maaltijden aan de winkels van O'Cool. Onder de huidige naam bestaat het bedrijf nog maar drie jaar. Het ontstond uit het in 1967 opgerichte Naturello, dat ontstond bij de oprichting van diepvrieswinkelketen Covee.

Wat denkt u: vallen er dit jaar ook ontslagen in uw bedrijf? Klik hier om naar onze stelling over dit onderwerp te gaan.

Lees ook:

Zwanenberg sluit fabriek Boekel (10 februari 2009)

Diepvriesbedrijf in problemen door kredietcrisis (14 januari 2009)

Slachthuis Braems gesloten (27 augustus 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over bedrijfssluitingen

Alle berichten over diepvries

Altijd op de hoogte blijven?