Foodimpuls: 5 sterren-Parmaham voor Slager met Ster-winnaars

Slager met ster 2015

Onder het motto 'Sterren verdienen sterren' hebben Foodimpuls en de Italiaanse charcuteriespecialist Negroni een exclusieve 5 sterren-Parmaham uitgereikt aan Foodimpuls-klanten die tijdens Slager met Ster 2015-2016 zijn bekroond met één, twee of drie sterren.

'Wij zijn enorm trots op de uitzonderlijke prestatie die onze klanten hebben geleverd op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid. Een bekroning van één, twee of drie sterren tijdens Slager met Ster verdient volgens ons vijf sterren en daarom trakteren wij onze sterrenslagers op de 5 sterren-Parmaham van Negroni, die 24 maanden heeft gerijpt', aldus Wim Haarsma, algemeen directeur van Foodimpuls.

Passie voor het ambacht

Hij vervolgt: 'Sinds de start van de landelijke samenwerking tussen Booijman Foodimpuls, Haarsma Foodimpuls en Van de Ven Foodimpuls, gelooft Foodimpuls in de kracht van samen sterk. Leveranciers waar vakmanschap centraal staat, zoals Negroni, en versondernemers met passie voor het ambacht zijn hierin onmisbaar. Met elkaar kunnen we de consument bereiken en enthousiast maken voor het ambacht.'

Lees ook
Twee nieuwe Parmaham Specialisten

Twee nieuwe Parmaham Specialisten

Nederland heeft er twee Parmaham Specialisten bij. Het Consorzio del Prosciutto di Parma heeft Slagerij traiteur Putman uit Arnhem en Bijzonder Vers in Nispen per 21 september 2021 officieel verkozen tot Parmaham Specialist.

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

Italiaanse topvleeswaren worden gemaakt van industrievarkens

In Italië lopen nauwelijks nog vrije uitloopvarkens rond, schrijft The Guardian. De krant nam de cijfers van de Italiaanse varkenshouderij onder de loep en constateerde dat tussen 2005 en 2016 het aantal varkensbedrijven met 76% afnam. Maar het aantal varkens bleef constant op zo'n 12 miljoen varkens (ongeveer evenveel als we in Nederland aan varkens...

Stijging verkoop Parmaham in Nederland

Stijging verkoop Parmaham in Nederland

Vanwege de coronapandemie en de horecasluiting nam de productie van Parmaham af. Er werden in 2020 ongeveer 7,8 miljoen hammen geproduceerd, een daling van bij 10 procent. Desondanks nam de export naar Nederland met 23,5 procent toe.