video

Vion introduceert BBQ Star in samenwerking met Jord Althuizen

Marktberichten 919

Vion introduceert BBQ Star in samenwerking met Jord Althuizen

Vion speelt in op de trend groot vlees op de barbecue in samenwerking met Jord Althuizen. De vleesverwerker brengt een nieuw barbecue-assortiment op de markt: BBQ Star. Met BBQ Star leggen liefhebbers een mooi stuk vlees op de grill, met bijpassende kruidenrubs die ‘s lands bekendste BBQ-master Jord Althuizen speciaal voor het nieuwe merk ontwikkelde. De nieuwe barbecuelijn is in Nederland vanaf begin mei verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Bekijk onderaan dit artikel de video waarin Jord Althuizen meer vertelt over het BBQ Star-assortiment. Daarnaast geeft hij ook meerdere tips aan slagers!

Het BBQ Star-assortiment bestaat uit zeven varkens- en rundvleesproducten: Spareribs, Porchetta, Pulled Pork, Flat Iron Steak, Côte de Boeuf, Ribeye en Picanha. Maiko van der Meer, Chief Commercial Officer bij Vion Pork: ‘Consumenten willen steeds vaker een premium stuk vlees op hun barbecue leggen en kiezen daarbij voor kwaliteit en smaak. BBQ Star speelt hierop in.’

Samenwerking met grill-master Jord Althuizen

Voor BBQ Star werkt Vion samen met BBQ-master Jord Althuizen. Van der Meer: ‘Jord is binnen Nederland dé autoriteit op het gebied van barbecue. Elk van de zeven vleessoorten van BBQ Star hebben we in samenspraak met hem zorgvuldig geselecteerd.’ Althuizen: ‘Voor BBQ Star zijn de beste delen van het Simmentaler rund en het 1 ster Beter Leven-varken gekozen. Mooi sappig vlees, vol van smaak. Alle producten zijn voorzien van een unieke kruidenrub of marinade. Neem bijvoorbeeld de Picanha: zet je tanden erin en je bent verkocht.’

De Picanha, Flat Iron Steak en Porchetta zijn de persoonlijke favorieten van Althuizen. Hij verwacht dat deze soorten vlees de trend gaan worden van de zomer 2019.

Bereidingstips

De consument wordt goed begeleid bij het barbecueën. Op elke verpakking van het BBQ Star-vlees staat een QR-code, die verwijst naar een filmpje waarin Althuizen uitlegt hoe je het vlees bereidt. ‘Zo zijn al die fantastische stukken vlees ‘idiot proof”, knipoogt de barbecue goeroe. ‘Daarnaast staan op de website van BBQ Star barbecue-tips en meer lekkere recepten’, vult Van der Meer aan.

Productintroductie

Het BBQ Star-assortiment ligt vanaf de eerste week mei 2019 in de internationale retail in verschillende Europese landen. In Nederland zijn de producten te koop via 35 Albert Heijn XL-vestigingen en daarnaast vanaf medio mei via www.ah.nl. ‘Barbecue is populair’, aldus Van der Meer. ‘Het is een emotionele gebeurtenis: bij zonnig weer nodigen mensen hun vrienden uit voor een lekkere maaltijd. Ze willen goed voor de dag komen met een mooi en smakelijk stuk vlees. BBQ Star biedt de consument – met de tips van Althuizen – een echte indulgence experience.’

In onderstaande video vertelt Jord Althuizen meer over het BBQ Star-assortiment. Daarnaast geeft hij ook meerdere tips aan slagers!

Reageer op dit artikel