nieuws

Vion lanceert vleesvervangers op Anuga

Marktberichten 406

Vion, de grootste vleesverwerker van Nederland, heeft vandaag, dinsdag 8 oktober, op de Anuga-beurs in Keulen een nieuw merk voor plantaardig vlees gepresenteerd. Volgens ProVeg Nederland is de introductie van Vion een volgende stap in de transitie van de vleesindustrie naar plantaardige grondstoffen.

Vion lanceert vleesvervangers op Anuga
Een van de nieuwe vleesvervangers van Vion.

‘Deze ontwikkeling staat niet op zichzelf’, zegt Pablo Moleman, Manager Food Industry & Foodservice bij ProVeg Nederland. ‘De vleesindustrie is bezig met een indrukwekkende grote omschakeling van dierlijke naar plantaardige productie. De grootste vleesverwerker van Nederland kon niet achterblijven. Vion heeft de markt goed bestudeerd, dat blijkt wel uit het feit dat hun nieuwe producten volledig plantaardig zijn. Daarmee hebben ze een streepje voor op de fabrikanten die nog het dieronvriendelijke kippenei-eiwitgebruiken.’

Sneller concurrerend

De betrokkenheid van grote spelers in de vleesmarkt zorgt ervoor dat de productie van plantaarig vlees sneller kan worden opgeschaald. Zij beschikken al over de productiefaciliteiten en kunnen vleeslijnen zo aanpassen dat er plantaardig vlees op geproduceerden verpakt worden. Zo komt het moment dat plantaardig vlees op prijs kan concurreren met dierlijk vlees snel dichterbij, aldus ProVeg.

Reageer op dit artikel