nieuws

Vomar-klanten sparen voor 3-sterrenvlees

Marktberichten 179

Vomar laat zijn klanten sparen voor vlees met het 3-sterren Beter Leven keurmerk om zo de introductie van biologisch Iers Agnus-rundvlees kracht bij te zetten. Dat meldt Distrifood.

Vomar-klanten sparen voor 3-sterrenvlees
Vomar-bio-Angus-vlees

Het Ierse 3-sterren Beter Leven Vlees is volgens Vomar nauwelijks duurder dan het reguliere rundvlees bij andere supermarkten, aldus de keten op zijn website. ‘Dit kunnen we realiseren door de kosten voor het bereiden en verpakken zo laag mogelijk te houden in onze eigen slagerij. Een win-win-win situatie dus. Een goed leven voor dier (3-sterren Beter Leven keurmerk), een eerlijke prijs voor de boer en de laagste prijs voor jou.’ Vomar noemt het in zijn folder ‘een revolutie in het toegankelijk maken van biologisch rundvlees’.

Sparen voor gratis bio-vlees

Tijdens de introductie kunnen klanten sparen voor een gratis vleespakket. Bij aankoop van biologisch rund-, kip- en varkensvlees krijgen klanten een gratis bio-punt. Bij tien bio-punten is de spaarkaart vol en inwisselbaar voor een bio-voucher. Producten waarvoor gespaard wordt, zijn onder meer diverse gehaktsoorten, biologische Angus hamburgers en Agnus-tartaar,  biologische braadworsten en Angus-chipolata.

Hoogste eisen voor dierenwelzijn

Het vlees voldoet volgens Vomar aan de hoogste eisen voor dierenwelzijn. Zo blijven kalfjes minimaal zes maanden bij hun moeder. En de runderen lopen minimaal zeven maanden per jaar minimaal 12 uur per dag in de wei. In de wintermaanden is er in de stallen voldoende daglicht en ‘een zachte ligplaats van stro’.

Reageer op dit artikel