nieuws

Bolscher start met verkoop vegan jackfruit producten

Marktberichten 406

Vleesverwerker Bolscher meer dan vlees en vegan startup Meet Jack bundelen hun krachten en starten een jackfruit revolutie in Oost-Nederland. De twee bedrijven werken per 1 september samen in de productie en verkoop van vegan jackfruit producten.

Bolscher start met verkoop vegan jackfruit producten
Jackfruit

Meet Jack is een innovatieve food startup, die heeft de afgelopen twee jaar gewerkt heeft aan recepturen met als basis de onrijpe (hartige) jackfruit. Zo ontwikkelden zij een bitterbal, kroket, burger en gyros. Jackfruit is de grootste vrucht ter wereld, groeit snel, verbruikt nauwelijks water en is wars van pesticiden.

Marjolein Pleune, co-founder van Meet Jack is blij met de nieuwe partner: ‘Als sociale onderneming zijn wij altijd op zoek naar wegen om de grootste impact te kunnen maken. Met deze mooie strategische partner hebben we de kans om onze producten in het oosten van het land goed op de kaart te zetten.’

Meat your Veggies

Bolscher meer dan vlees is een Twents familiebedrijf van slagers en koks die maar een doel voor ogen hebben, het leveren van de mooiste vlees- en foodproducten voor foodprofessionals en kookgekken. Het bedrijf gelooft in kleinschalige, regionale vleesproductie. Daarom werd in het Enters Reggedal gestart met Harry’s Farm, heerlijk kwaliteitsvlees van Black Angus runderen. Daarnaast worden ‘minder vlees’-concepten ontwikkeld, zoals Meat Your Veggies. Dat zijn lekkere burgers met 50 procent vlees en 50 procent groenten.

Met de nieuwe samenwerking gaat Bolscher meer dan vlees weer een stap verder en worden ook 100 procent vegan producten in haar assortiment opgenomen. Roy Bolscher, die samen met Chiel Bolscher de directie voert, over deze samenwerking: ’Meet Jack biedt hele smaakvolle en bijzondere alternatieven voor vlees. Wij werken graag samen met hen aan een duurzame toekomst.’

 

Reageer op dit artikel