nieuws

Beyond Meat gaat samenwerken met Zandbergen

Marktberichten 1637

Beyond Meat, producent van plantaardig vlees, heeft een intensieve samenwerking met het Nederlandse bedrijf Zandbergen World’s Finest Meat aangekondigd. In een nieuwe productiefaciliteit in Zoeterwoude, gebouwd door Zandbergen, zullen innovatieve plantaardige vleesproducten van Beyond Meat worden geproduceerd.

Beyond Meat gaat samenwerken met Zandbergen
Team Zandbergen en Seth Goldman, Executive Chairman Beyond Meat voor de nieuwe productiefaciliteit in aanbouw.

Het is voor Beyond Meat de eerste productiefaciliteit buiten de Verenigde Staten. Naar verwachting zal de bouw van de fabriek in het eerste kwartaal van 2020 worden afgerond. Door lokaal te produceren zal de CO2-voetafdruk van het bedrijf worden verkleind. Tegelijkertijd kan Beyond Meat-producten in heel Europa sneller leveren, laten beide partijen weten in een persbericht.

‘Vraag naar plantaardige producten blijft groeien’

Zandbergen World’s Finest Meat is vorig jaar begonnen met de distributie van Beyond Meat-producten in heel Europa, zowel in foodservice als in retail. ‘Aangezien de vraag naar plantaardige producten in Europa blijft groeien, zijn we erg enthousiast dat we met Beyond Meat samen kunnen werken om hun innovatieve producten buiten de Verenigde Staten te produceren’, aldus Adriaan Figee, chief commercial officer van Zandbergen World’s Finest Meat.

Beyond Burger

De Beyond Burger is sinds kort verkrijgbaar in het vleesschap van Albert Heijn in Nederland, Delhaize in België en Tesco in het Verenigd Koninkrijk. Naast deze retailers richt Beyond Meat zich op het uitbreiden van de beschikbaarheid van zijn producten in horecagelegenheden in Europa, met name bij hamburgerketens en innovatieve restauranthouders.

Reageer op dit artikel