nieuws

Frievar introduceert nieuw varkensvleesmerk Gaasterlander

Marktberichten 905

Frievar heeft als keten van samenwerkende varkenshouders sinds 2012 gewerkt aan een gezond, diervriendelijk, duurzaam en smaakvol geproduceerd stukje varkensvlees. Na jaren ontwikkelen introduceert Frievar het Gaasterlander Kruidenvarken op de Slavakto.

Frievar introduceert nieuw varkensvleesmerk Gaasterlander

Het Gaasterlander Kruidenvarken is onderscheidend in smaak en kwaliteit. Dit wordt gegarandeerd door het eigen fokprogramma, een uitgekiend voerpakket, een dagelijkse kruidenmix en een volledig gesloten keten. Door de geoptimaliseerde en geborgde keten en een verbeterd slacht- en verwerkingsproces zijn de snitten optimaal verfijnd. Er wordt gewerkt onder de criteria van het 1 ster Beter Leven Keurmerk.

Gevoerd met een kruidenmix

Het eigen en unieke fokprogramma van de varkensboerderij in Hemelum in het Friese Gaasterland heeft geresulteerd in het eigen Gaasterlander Kruidenvarken. ‘Hiermee is Gaasterlander een uniek varkensvlees concept waarbij smaak, dierwelzijn, milieu en gezondheid hand in hand gaan. De belangrijkste pijlers voor de kwaliteit van het vlees zijn de verzorging, voeding, gezondheid en het welzijn van de dieren en de dagelijkse kruidenmix die de varkens krijgen. Alles binnen Gaasterlander is er op gericht om stress tot een minimum te beperken’, laat Frievar weten.

Samenwerking binnen de keten

Om de kwaliteit van het Gaasterlander Kruidenvarken te waarborgen wordt er nauw samen met alle partners in de keten. Gaasterlander werkt met eigen boeren, dierenartsen en voerleveranciers volgens strenge voorwaarden.

Foodimpuls distributeur

Gaasterlander is uitsluitend verkrijgbaar via de ambachtelijke slagerij, delicatessezaken of bij de betere restaurants in Nederland en België. De fijnmazige vers distributie van het vlees en de vleeswaren wordt verzorgd door Foodimpuls voor het slagerijkanaal en delicatessenzaken. Hanos verzorgt de distributie voor de horeca.

Slavakto

Het nieuwe varkensvleesmerk wordt op 5 en 6 november op de Slavakto geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel