nieuws

Sterrenkok Boerma maakt vega voor Jumbo

Marktberichten 677

Driesterrenkok Jacob Jan Boerma heeft een vega-lijn gelanceerd. Vooralsnog is deze alleen verkrijgbaar bij Jumbo. Het gaat om ‘crème américain’ en ‘greens’ (groentespreads). De producten komen onder merknaam Smaeck in het schap.

Sterrenkok Boerma maakt vega voor Jumbo

Topkok Boerma van restaurant De Leest in Vaassen * wil met zijn lijn bij Jumbo niet ‘simpelweg vlees of vis vervangen’, maar zegt een assortiment neer te leggen dat los van vlees of vis tot vernieuwing leidt in het schap. Het gaat om spreads: Crème Américain Naturel, Crème Martino en Crème Américain Mediterraan.

Vegetarische filet américain

Deze drie vegetarische ‘filets américains’, op basis van Valess-melkvezels, zouden qua smaak en bite vergelijkbaar zijn met de vleesvariant. Zij zien er ook precies uit als filet américain, maar zijn in tegenstelling tot het vleesproduct ook veilig voor zwangere vrouwen.

Groentespreads voor groeiend aantal flexitariërs

Verder vallen onder de lijn Smaeck drie groentespreads: Greens Velderwten, Greens Rode Bieten en Greens Pompoen. Topkok Boerma werkt voor de lijn samen met Luiten Vleeswaren. Beide partijen noemen de vegamarkt ‘een interessante groeimarkt voor veel voedingsmerken’. Uit onderzoek zou blijken dat 67 procent van alle Nederlanders flexitariër is (PanelWizard Direct, 2016, in opdracht van Natuur & Milieu).

Reageer op dit artikel