nieuws

Coop kiest voor Blonde d’Aquitaine uit NL

Marktberichten 1538

Supermarktorganisatie Coop verruilt het rundvlees van Blonde d’Aquitaine koeien uit Frankrijk voor rundvlees dat afkomstig is van Blonde d’Aquitaine runderen uit Nederland.

Coop kiest voor Blonde d’Aquitaine uit NL

Coop zet daarmee naar eigen zeggen een nieuwe stap in de verduurzaming van haar rundvlees. Het bedrijf verkoopt al jaren Blonde d’Aquitaine rundvlees uit Frankrijk. De overstap naar Nederlandse Blonde d’Aquitaine runderen past bij drie belangrijke pijlers van de supermarktketen: lokaal, lekker en verduurzaming. zijn daarbij belangrijke pijlers.

Ruim 200 supermarkten

Het Nederlandse Blonde d’Aquitaine rundvlees is inmiddels in ruim 200 Coop-supermarkten verkrijgbaar. Coop verwacht dat na de zomer in alle 267 winkels het duurzame rundvlees te koop is. Het vlees mag naar de normen van de Dierenbescherming met twee sterren van het Beter Leven keurmerk worden verkocht.

Overleg met slagers

De overstap op Nederlands Blonde d’Aquitaine rundvlees is de uitkomst van een overleg met de meer dan honderd slagers van Coop, met als doel het rundvlees nóg beter te maken. Wim van den Burg, Category Manager Vers bij Coop: ‘Onze slagers weten als geen ander welk vlees het allerbeste is. Vanzelfsprekend willen zij achter het vlees van Coop kunnen staan. Dat is veel makkelijker wanneer dit uit Nederland afkomstig is. Door te kiezen voor vlees van Nederlandse runderen, kunnen we de dieren frequenter bezoeken en hen zien opgroeien. We weten zo niet alleen exact waar ons vlees vandaan komt en hoe dit vervolgens wordt verwerkt, maar kunnen hier ook nauwere invloed op uitoefenen. Bijvoorbeeld door na te denken over het voer dat de runderen krijgen.’

Reageer op dit artikel